Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Greva USL. Ce spune Ponta de la tribuna Parlamentului la învestirea Guvernului

Greva USL. Ce spune Ponta de la tribuna Parlamentului la învestirea Guvernului

scris de A.H.
9 afisari

Victor Ponta, copreşedinte al USL şi iderul Partidului Social Democrat, i-a transmis, joi, premierului desemnat Mihai-Răzvan Ungureanu să nu continue politica Guvernului Boc, iar schimbarea de miniştri să nu fie de faţadă.

Greva USL. Ce spune Ponta de la tribuna Prlamentului la învestirea Guvernului

‘Demisia premierului Boc şi a guvernului este un lucru bun pentru România şi a fost un prim pas necesar. (…) Felicit pe Mihai-Răzvan Ungureanu pentru nominalizare, dar vreau să îl rog, dincolo de formulele politicoase, să nu continuaţi politica Guvernului Boc. Aveţi un guvern pe jumătate nou.E important ca schimbarea să nu fie de faţadă. Fostul guvern a plecat din funcţie având o cotă de încredere de 8% în rândul populaţiei’, a susţinut Ponta, de la tribuna Parlamentulu, potrivit Agerpresi.

Premierul desemnat Mihai-Răzvan Ungureanu a declarat, în plenul Parlamentului, că nu va începe de mâine o epocă de prosperitate, iar responsabilitatea şi prudenţa vor fi principii de bază în viitoarea guvernare. ‘Nu vin în faţa dumneavoastră în vremuri grele să vă fac promisiuni nerealiste. Nu va începe de mâine o epocă de prosperitate. Către ea avem un lung drum de parcurs. Prudenţa şi responsabilitatea sunt principiile de guvernare în anul 2012’, a spus Ungureanu, înaintea votului de învestitură.
El a precizat că obiectivul viitorului guvern este să consolideze ‘toate semnele bune ale măsurilor şi reformelor realizate şi să le concretizeze în beneficiul cetăţenilor’.  În context, el a subliniat că obiectivele principale ale Guvernului sunt stabilitatea economică şi politică.  De asemenea, el a menţionat importanţa aplicării unor ‘politici salariale responsabile’.

Primul-ministru desemnat Mihai-Răzvan Ungureanu a prezentat, joi, în plenul reunit al Parlamentului propunerile de miniştri din viitorul Cabinet pentru care a solicitat votul de învestitură.
Miniştrii propuşi sunt:

– vicepremier – MARKO BELA (UDMR)

– ministrul Administraţiei şi Internelor – GABRIEL BERCA (PDL)

– ministrul Finanţelor Publice – BOGDAN ALEXANDRU DRĂGOI (PDL)

– ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri – LUCIAN NICOLAE BODE (PDL)

– ministrul Afacerilor Externe – CRISTIAN DIACONESCU (UNPR)

– ministrul Afacerilor Europene – LEONARD ORBAN (independent)

– ministrul Transporturilor şi Infrastructurii – ALEXANDRU NAZARE (PDL)

– ministrul Mediului şi Pădurilor – LASZLO BORBELY (UDMR)

– ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului – CRISTIAN PETRESCU (PDL)

– ministrul Apărării Naţionale – GABRIEL OPREA (UNPR)

– ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional – HUNOR KELEMEN (UDMR)

– ministrul Justiţiei – CĂTĂLIN MARIAN PREDOIU (independent)

– ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale – ŞERBAN RĂZVAN MUSTEA (PDL)

– ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale – CLAUDIA BOGHICEVICI (PDL)

– ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului – CĂTĂLIN OVIDIU BABA (PDL)

– ministrul Sănătăţii – LADISLAU RITLI (UDMR)

– ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – STELIAN FUIA (PDL)

9 comentarii

Levadbine 09-02-2012 - 13:53

Astazi Crin Antonescu va anunta la ora 14:00 ruperea USL-ului dupa discursul pro-guvernamental al lui Ponta. Era si normal. Cum adica, Ponta, sa stea in umbra unui Crin care de-abia daca ajunge la 15% in sondaje, fata de cei peste 30% pe care psd-ul il are in cea mai neagra perioada a lor?

Timotei 09-02-2012 - 13:58

Alianta PPN (dintre PDL si PSD) ?
=========================
Şedinţa convocată ad-hoc de conducerea PNL pentru joi la ora 14.30 şi care i-a surprins chiar şi pe unii lideri ai partidului, are loc pe fondul nemulţumirilor provocate în rândurile formaţiunii liberale de acţiunile PSD în raport cu noul Cabinet Ungureanu, au declarat surse din partid.

Potrivit surselor citate, picătura care a umplut paharul a fost discursul rostit în plenul Camerelor reunite de către liderul PSD Victor Ponta, care nu a fost nici pe de parte la fel de vehement ca partenerii de uniune în ceea ce priveşte criticile la adresa premierului desemnat Mihai Răzvan Ungureanu, ba mai mult, a lăsat loc şi unei eventuale cooperări politice.

Imediat după ce Ponta şi-a încheiat discursul, ceva mai lung chiar şi decât al premierului venit să ceară votul de învestitură al Parlamentului, a apărut şi anunţul referitor la organizarea şedinţei PNL, care însă nu a fost însoţit şi de o temă sau ordine de zi.

Surse din partid susţin că liderii liberali sunt nemulţumiţi de atitudinea PSD, având în vedere că în USL s-a stabilit ca parlamentarii să nu participe nici măcar fizic la şedinţa de învestitură.

De altfel, încă de la anunţarea noului Cabinet, PSD şi PNL au avut atitudini diferite, cea a PNL fiind foarte vehementă, în timp ce PSD a fost ceva mai nuanţat, comentând mai mult procedurile parlamentare în numirea Guvernului.

Inclusiv într-o emisiune televizată care avea ca temă Cabinetul Ungureanu, liderul PNL Crin Antonescu a fost foarte critic, în timp ce Ponta a ales să părăsească emisiunea, lucru remarcat şi de comentatorii politici.

Ciu Huhu 09-02-2012 - 14:29

Ai primit ordin de la Basescu sa bagi strimbe pe Net?

Levadbine 09-02-2012 - 14:11

PNL+PSD+PDL=ACEEASI MIZERIE
Imaginile din sala parlamentului sint cit se poate de clare. Ponta se intretine cu prietenul lui de vacante si de familie, Ungureanu, ca in suflrageria unde-si beau wishky-ul. Crin face spume pe salile Parlamentului, iar urbos se bate cu biciul ud in spatele casei dindu-se cu capul de pereti. Ce sa-i faci daca nu le vede in politica. Politica nu se face cu ura, cu scrisnitul din dinti, cu injuriile, cu balele si istericale unui apucat.

Ciu Huhu 09-02-2012 - 14:27

Asta-i noua strategie a lui Basescu.

remi 09-02-2012 - 14:33

APUCATUL CINE E,CHIORUL?Vrea bashinica sa se sparga USL-ul?Slabe sanse…Se mai cearta ei,ca sunt oameni,nu metale…Dar pina nu scapa de chiorul mincinos,nu cedeaza niciunul.

Huhu Ciuciu 09-02-2012 - 14:15

Sobruleeee, ciocoiuleeeee, unde eeeeesti? Sobruleeee, ciocoiuleeeeeee, unde eeeeesti? Il lingi pe Crin pe oaie?

Ciu Huhu 09-02-2012 - 14:25

Iarasi mi-ai furat nickul ji dane?

प्रिंस Parpanghel Carpathians 09-02-2012 - 14:41

De.Menthica, cine si-ar dori sa semene cu tine!? Esti cel mai penibil subprodus de cavernnicus, ce dreaq ma, schimba oglinda niebunath. icule , chow-chow singura imperechere intre un sacal si o hiena!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult