Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Grindeanu: Am luat act de decizia ALDE; voi înainta propunerile de miniștri

Grindeanu: Am luat act de decizia ALDE; voi înainta propunerile de miniștri

scris de R. C.P.
14 afisari

Premierul Sorin Grindeanu a anunțat că a luat act în ședința coaliției de guvernare de retragerea sprijinului politic al ALDE pentru Daniel Constantin și va înainta luni președintelui Klaus Iohannis noile propuneri de miniștri.

„Cei de la ALDE ne-au anunțat de decizia politică pe care au luat-o ieri în forul de conducere. Am luat act de decizia politică, fiind un Guvern politic. Astăzi o să înaintez către Administrația Prezidențială propunerile făcute de partenerii de la ALDE”, a spus premierul, după ședința coaliției de guvernare de la Parlament.

Potrivit prim-ministrului, nominalizările pe care le va trimite la Cotroceni „și-au primit susținerea politică în forul de conducere de la ALDE”.

Întrebat cum i se pare propunerea ALDE ca Grațiela Gavrilescu să fie vicepremier, Grindeanu a răspuns: „Doamna Gavrilescu a mai fost ministrul Mediului, vă rog să vă aduceți aminte structura Guvernului votată de Parlament este cea pe care o cunoașteți, și anume ministrul Mediului are și funcția de vicepremier. Aceasta este structura Guvernului. Doamna Gavrilescu are experiență ca și ministru al Mediului. A mai fost un an, a condus acest minister. Are susținerea politică așa cum vă spuneam a partenerilor noștri de la ALDE, ceea ce contează”.

Biroul Politic Central al ALDE a decis duminică să o propună pentru funcția de ministru al Mediului și viceprim-ministru pe Grațiela Gavrilescu, în prezent ministru pentru Relația cu Parlamentul.

Pentru funcția de ministru pentru Relația cu Parlamentul, Biroul Politic Central îl susține pe liderul grupului senatorilor ALDE, Viorel Ilie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult