Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Grindeanu: Nu-mi dau demisia (video)

Grindeanu: Nu-mi dau demisia (video)

scris de P.C.R.
37 afisari

Premierul Sorin Grindeanu a anunțat miercuri seara că nu demisionează din funcție. El a precizat că va face acest lucru după ce președintele Iohannis va numi un premier de la PSD.

 „Am obligația să mă comport responsabil față de România și față de partidul din care fac parte. Să știți că acest Guvern este Guvernul României, nu este Guvernul CEx-ului și cred că toți trebuie să ne simțim responsabili de acest lucru și eu mă simt responsabil. Îmi voi da demisia și repet ce am spus în CEx: atunci când președintele Iohannis, după consultări cu partidele, va numi un premier de la PSD. Eu cred că este normal față de acele sute de mii de oameni, față de scorul pe care PSD l-a obținut în alegeri ca acest lucru să se întâmple și eu nu vreau atât cât pot alte scenarii să poată să intre în discuție, tocmai pentru aceasta fac acest lucru”, a declarat Grindeanu, la Guvern.
Grindeanu a declarat, miercuri seară, că i-a propus, în cadrul CExN, președintelui PSD, Liviu Dragnea, să demisioneze împreună pentru a-și asuma „acest presupus eșec” de până acum al guvernării, așa cum a fost prezentat în reuniunea conducerii social-democrate.

„Deși avem o economie care merge foarte bine — și nu spun eu asta, spun și organismele europene — și niște miniștri care au muncit, mare parte din ei, i-am propus după toate aceste lucruri, în CEx, domnului Liviu Dragnea, să ne asumăm împreună acest presupus eșec. Și anume să ne dăm amândoi demisia. N-am văzut că s-a întâmplat sau poate că mi-a scăpat în declarațiile de după. Acum o lună, pe 19 mai, domnul președintele Dragnea spunea așa: ‘Mă mulțumesc toate ministerele, și ca cetățean, și ca președinte al Camerei Deputaților, și ca președinte de partid’. Vă repet, acum o lună, în 19 mai. Ce s-a schimbat între timp, ce s-a întâmplat chiar n-am reușit să aflu nici măcar în ședința CEx”, a afirmat Grindeanu, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

Premierul a adăugat că nu și-a dorit să se ajungă la „acest moment foarte greu pentru PSD și pentru România”.

„Înainte de această ședință am încercat să înțeleg de ce există această furie de a schimba propriul guvern după numai șase luni de la guvernare. Și un guvern care, de bine, de rău, a performat și are rezultate. Am vrut să înțeleg, de asemenea, de ce timp de mai bine de o lună de zile domnul Liviu Dragnea și alții pe care i-ați văzut la televiziuni și nu numai au vorbit despre remanieri, analize, demisii (…). Mi-a fost foarte greu și în continuare îmi este foarte greu să înțeleg de unde aceste lucruri. De ce trebuie să pui presiune pe proprii tăi miniștri, pe care tu i-ai pus acolo?”, a susținut Grindeanu.

„Vreau să clarific câteva lucruri din CEx, pentru că am văzut câteva nuanțe care nu au fost chiar așa. (…) L-am auzit mai devreme pe domnul Liviu Dragnea spunând că nu era sigur că acest CExN se va termina cu retragerea sprijinului politic și încercarea de a mă demite. Eu acum nu aș vrea să vă spun că lucrurile nu stau așa, dar vă spun cum stau. Și anume: de ce în toată această perioadă — și nu o să nominalizez — inclusiv în această seară, în câteva rânduri mi s-a propus șefia mai multor instituții ale statului doar ca să îmi dau demisia sau chiar să fac parte din viitorul guvern, ministru sau viceprim-ministru etc.? De asemenea, l-am văzut pe dl președinte Liviu Dragnea spunând că nu ar fi vrut să plec, dar în același timp a încercat, așa cum vă spuneam, să mă convingă să accept alte funcții. Asta ca să clarificăm această situație care eu zic că merita a fi clarificată”, a declarat Sorin Grindeanu, la Palatul Victoria, într-o conferință de presă.

Întrebat dacă printre funcțiile care i-au fost propuse se numără cea de șef al ASF sau director SIE, Grindeanu nu a dorit să confirme, dar s-a declarat de acord că i-a fost oferit, printre altele, și postul de vicepremier.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult