Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Gruparea Preda-Macovei-Voinescu vrea şefia PDL

Gruparea Preda-Macovei-Voinescu vrea şefia PDL

scris de D.P.
2 afisari

Membrii Biroului Permanent Naţional (BPN) al PDL au acceptat renunţarea la criteriul de vechime pentru cei care vor să se înscrie în cursa pentru şefia democrat-liberalilor. Autorii acestei propuneri sunt „vocile critice” ale PDL, după cum le-a numit Traian Băsescu, respectiv Cristian Preda, Sever Voinescu şi Monica Macovei. Preda şi-a anunţat posibila intenţia de a candida la preşedinţia partidului.

Vocile critice din PDL„A fost susţinută această idee de toţi membrii BPN. Intenţia noastră este de a avea o competiţie deschisă către toţi cei care doresc să-şi asume o astfel de poziţie, drept care, imediat, după depunerea candidaturilor, se va întruni Colegiul Director, care este format din preşedinţii Consiliilor Judeţene şi vor avea în vedere o derogare de la prevederile Statutului în această situaţie excepţională”, a declarat secretarul executiv al PDL Roberta Anastase, citată de Agerpres.

„Este important să avem o competiţie la preşedinţia partidului, evident că acţiunea de vot va ţine cont de moţiune. Suntem singurul partid din România în care se candidează pe baza unei moţiuni sau pentru un om sau altul”, a completat Anastase, subliniind că derogarea vizează doar aceste alegeri.

Astfel, conducerea centrală va propune, sâmbătă, Consiliului Naţional de Coordonare (CNC) al PDL, eliminarea criteriului vechimii de cinci ani în partid pentru un candidat la şefia formaţiunii (conducător de moţiune – n.r.), urmare a propunerii iniţiate de Cristian Preda, Sever Voinescu şi Monica Macovei, cei trei solicitând o derogare în acest sens.

De altfel, europarlamentarul PDL Cristian Preda ar putea candida la preşedinţia partidului, la alegerile din mai, dacă CNC programat pentru sâmbătă va aproba derogarea de la condiţia de vechime, au declarat, luni, pentru Mediafax, surse apropiate grupării Preda-Macovei-Voinescu.

De altfel, cei trei au făcut şi propunerile de modificare a Statutului pentru introducerea unor criterii de integritate şi a unor sancţiuni pentru membrii partidului.

Cristian Preda şi Sever Voinescu au fost prezenţi, luni, la şedinţa BPN al partidului, pentru a susţine propunerile făcute la Statut, dar şi pentru a solicita ca la Convenţia Naţională din mai să poată candida la şefia PDL şi cei care nu au cinci ani vechime în partid, aşa cum prevede Statutul.

„Împreună cu Monica Macovei şi Sever Voinescu am cerut o derogare ca la Congresul din mai să poată conduce o moţiune şi o persoană care nu are cinci ani vechime. Pornind de la această modificare, s-a ajuns la ideea că BPN va face această propunere Consiliului Naţional de Coordonare, astfel încât să se poată ca la viitoarea întrunire a Convenţiei această condiţie de vechime să fie lăsată la o parte”, a precizat Cristian Preda, la plecarea de la şedinţa PDL.

El a spus că a propus această măsură împreună cu Monica Macovei şi Sever Voinescu şi că unul dintre ei ar putea să susţină o asemenea moţiune.

„Am propus această măsură, am cerut această derogare împreună cu Monica Macovei şi Sever Voinescu, trebuie să vă aşteptaţi ca unul dintre noi să conducă o asemenea moţiune. Vom vedea care, nu am decis încă”, a precizat Cristian Preda la întrebarea dacă s-a gândit să candideze la preşedinţia PDL.

Sever Voinescu a anunţat că BPN a decis ca el să fie purtător de cuvânt al formaţiunii.

2 comentarii

coco 28-02-2011 - 19:53

cu cat mai multe astfel de specimene cu atat mai bine pt. noi.mai multe sanse sa scapam de ciuma asta portocalie.astia se cred petrache lupu ,sau ce? pute de la o posta facatura. uitativa ce morga are m.macovei? punetio langa basescu si vedeti ca sant identici..

urbos 01-03-2011 - 01:24

De lepadaturile astea cu Basescu in frunte, nu se poate scapa decat cu forta.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult