Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Guvernantii renunta la scaderea concediului maternal

Guvernantii renunta la scaderea concediului maternal

scris de Ziua Veche
1 afisari

Liderii Coaliţiei au hotărât, duminică seară, ca durata concediului maternal să nu scadă sub 24 de luni, însă discuţiile vor continua şi luni dimineaţă, pe marginea valorii plafonului maximal al indemnizaţiei.


Discuţiile privind variantele care vor fi analizate luni dimineaţă prevăd ca plafonul minimal al indemnizaţiei pentru mame să nu scadă sub 600 de lei, au precizat surse oficiale citate de Agerpres. Dezbaterile vor continua, însă, în cazul plafonului maximal al indemnizaţiei.

Consensul pentru durata de doi ani a concediului maternal şi plafonul minimal de 600 de lei a fost unanim. În cazul plafonului maximal rămâne ca mâine (luni – n.r.) dimineaţă Coaliţia să decidă, pentru că ministrul Muncii a venit cu calculele proprii, noi cu altele şi urmează ca mâine dimineaţă să se mai verifice calculele, să se mai analizeze şi să se ia o decizie”, au precizat sursele citate.

Aceastea au menţionat şi faptul că s-a luat în calcul şi despre “taxa de solidaritate” pe averile mari ca fiind o posibilă sursă financiară pentru indemnizaţia mamelor.

Însă, nu toţi liderii Coaliţiei au fost de acord cu această propunere, pe motiv că taxa de solidaritate este o propunere legislativă, şi nu un act normativ intrat în vigoare.

Când o fi legea (privind taxa de solidaritate – n.r.) se va putea lua în considerare, dar, până atunci, nu”, au spus unii reprezentanţi ai Coaliţiei.

0 comentariu

Liviu 06-04-2010 - 19:34

Vai de ei de profesori si de „sindicalistii” care-i reprezinta ! Si pe burta vor pune note … Oricum acolo este nivelul !!! Cat vor mai minti societatea asta si cat se vor mai minti numai Dumnezeu poate sti … I-au adus la stadiul cel mai de jos si mai avem pretentii de la ei sa ne educe copiii ?!!! Educatia a ajuns o minciuna care o sa ne aduca mari batai de cap mai incolo … Chiar si pe plantatia numita Romania !!!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult