Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Guvernul a avizat negativ modificarea legii educaţiei

Guvernul a avizat negativ modificarea legii educaţiei

scris de Roland Catalin Pena
1 afisari

Guvernul a transmis un punct de vedere negativ încă din 7 aprilie iniţiativei legislative a deputatului Mircia Giurgiu privind eliminarea din Legea educaţiei a predării în limbile minorităţilor a istoriei şi geografiei, a declarat ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Valentin Iliescu.

Valentin Iliescu, ministru pentru Relatia cu Parlamentul

foto: Agerpres

El a arătat astfel că pe site-ul Camerei Deputaţilor s-a precizat în mod eronat că Guvernul nu ar fi transmis un punct de vedere la iniţiativa legislativă adoptată tacit de Camera Deputaţilor.

Guvernul a dat un punct de vedere negativ încă din 7 aprilie, cu mult înainte de termenul de adoptare tacită. S-a făcut în termen util, iar Comisia de învăţământ din Camera Deputaţilor a adoptat raport negativ la iniţiativa legislativă, în care toate argumentele din Legea educaţiei s-au preluat, Ministerul Educaţiei susţinând punctul de vedere al Guvernului. Este însă o inadvertenţă inadmisibilă faptul că pe site-ul Camerei Deputaţilor figurează că Guvernul nu a dat punct de vedere, e un lucru neadevărat, greşit”, a precizat Valentin Iliescu.

El a menţionat că în ultimele săptămâni la Camera Deputaţilor au fost adoptate tacit peste 100 de propuneri legislative, din cauza lipsei de activitate a acestui for, cu o săptămână în urmă deputaţii neţinând şedinţă de plen.

„Iniţiativa legislativă a fost mai multe săptămâni pe ordinea de zi, dar din cauza faptului că activitatea legislativă a fost extrem de ineficientă, s-au discutat foarte puţine legi în ultimele săptămâni la Camera Deputaţilor şi peste 100 de legi au fost adoptate tacit”, a precizat ministrul pentru relaţia cu Parlamentul.

Marţi, plenul Camerei Deputaţilor a consemnat adoptarea tacită a unei iniţiative legislative a deputatului Mircia Giurgiu privind eliminarea predării geografiei şi istoriei în limbile minorităţilor naţionale, pentru că termenul de adoptare 1 mai fusese depăşit.

Iniţiativa legislativă va fi supusă dezbaterii Senatului ca for decizional.

Vezi aici ameninţarea UDMR

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult