Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Guvernul analizeaza pagubele provocate de inundatii

Guvernul analizeaza pagubele provocate de inundatii

scris de Ziua Veche
0 afisari

Guvernul urmeaza sa analizeze, in sedinta saptamanala de miercuri, nivelul pagubelor cauzate de inundatiile din perioada iunie-iulie, pentru a transmite Comisiei Europene solicitarea privind accesarea Fondului de solidaritate al Uniunii Europene, transmite Agerpres.Marti, experti din ministere au analizat, la Guvern, bilantul inundatiilor, dupa ce cu o zi inainte premierul Emil Boc a avut o discutie cu ministrii de Interne, Vasile Blaga, Mediului, Laszlo Borbely, si cu secretari de stat, pe marginea nivelului pagubelor. „Mai sunt cateva date de centralizat, astazi (marti – n.r.) s-a discutat la nivel de experti”, preciza, marti, pentru AGERPRES, secretarul de stat din Ministerul Administratiei si Internelor Mihai Capra.

Bilantul final al inundatiilor, aprobat de Executiv, va sta la baza solicitarii pe care Secretariatul General al Guvernului o va face Comisiei Europene pentru Fondul de solidaritate. Pe 21 iulie, ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, declara ca pagubele inregistrate pana atunci atingeau aproximativ 350 de milioane de euro.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult