Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Guvernul Boc da raportul la Cotroceni

Guvernul Boc da raportul la Cotroceni

scris de Ziua Veche
1 afisari

 

.Seful statului si-a exprimat saptamana trecuta o serie de nemultumiri la adresa Cabinetului Emil Boc, motiv pentru care marti la ora 14 Executivul este chemat la consultari la Palatul Cotroceni. Intalnirea este precedata de o reuniune pregatitoare a Executivului luni seara, la Vila Lac, conform unor surse guvernamentale.


Criticile presedintelui Traian Basescu la adresa Executivului au vizat, in principiu, reforma sistemului bugetar si situatia concedierilor din administratie. Astfel, temele discutiilor anuntate de Administratia Prezidentiala sunt:

 

Reducerea cheltuielilor publice in administratia publica centrala si locala;
Reducerea cheltuielilor sociale printr-o mai buna tintire a beneficiarilor sistemului de protectie sociala;
Cresterea nivelului de absorbtie a fondurilor comunitare; legislatia achizitiilor publice;
• Proiectul de revizuire a Constitutiei;
• Procesul de descentralizare.

Traian Basescu a tinut sa arate, in urma cu o saptamana la o emisiune B1tv: “Nu va ascund ca nu sunt convins nici de realitatea a ceea ce se afirma la Guvern, am dat oameni afara… Nu prea am vazut in statistici someri din sectorul bugetar. Nu prea am vazut. O sa ma mai uit cu atentie zilele urmatoare. S-au comasat Ministere, dar a ramas acelasi numar de salariati… Ceva e in neregula si acolo. Am sa am o discutie cu Guvernul saptamana viitoare. Pe articolul 86 din Constitutie, o sa-i invit la consultari Guvernul”. Criticile exprimate de seful statului au vizat si lansarea programelor de infrastructura cu bani europeni: “Se spune ‘de ce nu tragem banii de la UE’. Raspunsul este simplu: nu avem bani sa cumparam pamanturile. Pentru ca achizitia terenurilor nu este eligibila pe bani europeni. Se spune ca 75%, dau un exemplu, din costurile autostrazii sunt bani europeni si 25% din cost – contributie romaneasca. Or fi ei in buget, parte din ei, dar nu sunt banii de achizitie a terenurilor. Deci, practic, contributia romaneasca nu e de 25%, ci de peste 50%”.

0 comentariu

ardelean 03-03-2010 - 08:00

da’ Benjamin Netanyahu ce-o zis?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult