Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Guvernul Cioloş a fost validat de Parlament

Guvernul Cioloş a fost validat de Parlament

scris de P.C.R.
6 afisari

Guvernul propus de premierul desemnat Dacian Cioloș a primit marți votul de învestitură în Parlament. S-au înregistrat 389 de voturi pentru, 115 împotrivă, iar 2 voturi au fost anulate.

dacian ciolosSecretarul Camerei Deputaților Ionel Palăr a declarat că au fost prezenți la învestirea Cabinetului Cioloș 509 deputați și senatori din totalul de 547, iar numărul total de voturi exprimate a fost 506.

”Numărul de voturi anulate — 2. Din cele 504 voturi valabil exprimate, voturi pentru acordarea încrederii Guvernului — 389, voturi contra — 115. Potrivit prevederilor Constituției, Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorității deputaților și senatorilor, adică minimum 274 de voturi ‘pentru’. Se constată că este întrunită majoritatea de voturi cerută de Constituție pentru ca Parlamentul României să acorde încrederea Guvernului, programului și listei Guvernului prezentate de Dacian Cioloș, candidatul desemnat pentru funcția de prim-ministru”, a spus Ionel Palăr, de la tribuna Parlamentului.

guvernul ciolosDupă anunțarea rezultatului, premierul desemnat Dacian Cioloș a transmis un mesaj parlamentarilor. „Consider prin acest vot că ați înțeles și ați acceptat ceea ce ne-am propus să facem, că ați acceptat deschiderea pe care am oferit-o pentru a face în așa fel încât această legitimitate pe care Parlamentul ales al României a transferat-o acestui Guvern de tehnocrați să se transforme în eficiență și în rezultate bune, care să redea încrederea cetățenilor români că actul guvernamental este pentru români și că acest lucru ne poate ajuta să recâștigăm încrederea în noi și să mergem mai departe”, a afirmat Cioloș.

Președintele Klaus Iohannis a felicitat marți noul Guvern și a arătat că Executivul va avea „o sarcină dificilă”, îndeplinirea obiectivelor asumate nefiind posibilă „fără un sprijin parlamentar consistent”.

„Felicitări noului Guvern, care a primit în această după-amiază votul de încredere din partea Parlamentului! Este o dovadă că partidele au înțeles că un Guvern de tehnocrați este acum soluția cea mai bună pentru România. Cabinetul Cioloș va avea o sarcină dificilă, iar îndeplinirea obiectivelor asumate în programul de guvernare nu va fi posibilă fără un sprijin parlamentar consistent. Sunt încrezător că fiecare membru al echipei guvernamentale va trata cu responsabilitate și profesionalism misiunea care i-a fost încredințată. Mult succes!”, a scris marți, pe Facebook, șeful statului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult