Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Guvernul Cioloş. Cine sunt noii miniştrii (video)

Guvernul Cioloş. Cine sunt noii miniştrii (video)

scris de D.P.
21 afisari

Premierul desemnat Dacian Cioloș a declarat, duminică, într-o conferință de presă, că a urmărit să aleagă în echipa guvernamentală pe care o propune oameni „profesioniști, integri, deschiși spre dialog”, precizând că, luni și marți, va merge cu aceștia în fața Parlamentului pentru a obține votul de învestitură.

dacian ciolos„Am urmărit să fie oameni profesioniști, integri, deschiși spre dialog și voi merge cu ei, mâine și poimâine, în fața Parlamentului”, a afirmat Cioloș.

El a mai spus că a ținut cont de competență și de experiența în domeniu atunci când a făcut propunerile pentru ministere.

Totodată, premierul desemnat a precizat că a ales și oameni care vin din sectorul privat, din administrația românească, europeană sau internațională, dar și din rândul societății civile.

„Am urmărit să avem și un echilibru de gen, cred că e unul din rarele guverne ale României care are cam o treime, din membrii propuși, femei”, a adăugat Cioloș, într-o declarație la Palatul Parlamentului.

Premierul desemnat Dacian Cioloș a declarat, duminică, întrebat fiind dacă va schimba secretarii de stat, că nu vine să schimbe de dragul schimbării și că nu poate lua astfel de decizii, din start, fără o evaluare.

Cioloș a anunțat că l-a propus pentru portofoliul de ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pe sociologul Vasile Dâncu având în vedere experiența și viziunea acestuia, și nu pentru că a fost membru PSD.

„Este fost membru al PSD, dar nu pentru această calitate l-am ales, cât pentru experiența și viziunea pe care o are dânsul pe domeniul pe care i l-am propus. În domeniul Administrației (…) vreau să venim cu un proiect de îmbunătățire a activității acolo, pentru mai multă transparență, eficiență. Pe de altă parte, dânsul, prin activitatea profesională pe care o are, cunoaște bine societatea românească și legătura dintre Guvern și societatea românească mi se pare importantă și cred că va avea un aport semnificativ din acest punct de vedere”, a afirmat Cioloș, duminică, la Palatul Parlamentului.

Componenţa Cabinetului propus de, prim-ministrul desemnat, Dacian Cioloș:
Ministerul Economiei, vicepremier: Costin Grigore Borc, manager privat, fost consilier al premierului Radu Vasile, inginer
Ministerul Dezvoltării, vicepremier: Vasile Dâncu, preşedintele IRES
Ministerul Afacerilor Externe: Lazar Comănescu, consilier pe politică externă al preşedintelui Iohannis
Ministerul Apărării Naţionale: Mihnea Motoc, ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii, pentru portofoliul de la Apărare
Ministerul de Interne: Petre Tobă, secretar de stat, chestor general de poliţie
Ministerul Finanţelor: Anca Dana Paliu Dragu, economist în cadrul Comisiei Europene
Ministerul Justiţiei: Cristina Guseth, director Freedom House
Ministrul Transporturilor: Marian Costescu, manager executiv la CFR.
Ministerul Educaţiei: Adrian Curaj, director general la Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior
Ministerul Muncii: Claudia Ana Moarcăs
Ministerul Sănătăţii: Andrei Baciu, medic chirurg, cu experienţă în străinătate
Ministerul Agriculturii: Achim Irimescu, fost secretar de stat, care lucrează în prezent la misiunea noastră pe lângă Uniunea Europeană
Ministerul Energiei: Victor Grigorescu, administrator la Electrica, din poziţia de consilier al fostului ministru delegat pentru Energie Răzvan Nicolescu
Ministerul Fondurilor Europene: Aura Răducu, manager principal la banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare
Ministerul Mediului: Cristiana Paşca Palmer, şef la unitate pentru mediu în cadrul Comisiei Europene
Ministerul Comunicaţiilor: Marius Raul Bostan, membru în CA al Romtelecom
Ministerul Culturii: Vlad Alexandrescu, profesor diplomat, preşedinte al Asociaţiei Cercetătorilor Francofoni în Ştiinţe Umane
Ministerul Tineretului şi Sportului: Elisabeta Lipă, multiplă campioană olimpică la canotaj
Ministrul pentru dialog social: Violeta Alexandru, director al Institutului pentru Politici Publice
Şeful Cancelariei primului ministru: Ioan Dragoş Tudorache, a lucrat pentru ONU în Kosovo, acum lucrează la Comisia Europeană.
Ministru delegat al Departamentului pentru Relaţiile cu Românii de peste Hotare: Dan Stoenescu, un tânăr diplomat
Ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul: Ciprian Bucur, un om tânăr, care lucrează în Parlament.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult