Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Guvernul da examen in fata CE

Guvernul da examen in fata CE

scris de Ziua Veche
4 afisari

Membrii Cabinetului Boc s-au reunit, luni seara, in sedinta extraordinara, pentru a aproba Programul de convergenta, care ar urma sa fie evaluat miercuri de Comisia Europeana (CE).


Comisia Europeana urmeaza sa evalueze miercuri programele de stabilitate si de convergenta din zece state membre – Slovenia, Luxemburg, Malta, Danemarca, Ungaria, Letonia, Lituania, Cehia, Polonia si Romania. “Rolul programelor este de a permite statelor sa-si defineasca strategia pentru mentinerea sau atingerea unei situatii bugetare echilibrate sau excedentare pe termen mediu si de asigura o disciplina financiara riguroasa, prin supravegherea, efectuata de Comisie si de Consiliu a evolutiilor economice si bugetare in fiecare tara a Uniunii, conform Tratatului”, se arata intr-un comunicat al CE. Pe baza evaluarii Comisiei, urmata de un bilant al Comitetului economic si financiar, Consiliul examineaza programul fiecarui stat membru si isi exprima avizul, fiind posibile si unele observatii privind actiuni ce trebuie intreprinse de respectivul stat. Extrase din Programul de convergenta, obtinute de HotNews.ro, arata ca Romania intentioneaza sa reduca deficitul structural la mai putin de 1% din PIB pana in 2014, “asigurandu-se astfel o marja suficienta pentru evitarea depasirii limitei de 3% din PIB a deficitului bugetar”. Documentul mai prevede faptul ca Guvernul ia in calcul mentinerea datei de 1 ianuarie 2015 pentru adoptarea efectiva a monedei unice europene.

0 comentariu

Caramache 28-02-2010 - 23:40

„Cred sincer ca Traian Basescu trebuie sa dispara, pentru ca e un personaj in care nu poti avea incredere. Actualul presedinte provoaca in permanenta de cinci ani de zile. A adus tara intr-un dezastru. In plus, Basescu minte asa cum respira. ” Dinu Zamfirescu
De ce sa-l tina Boc pe unul care a declarat sus si tare ca Basescu sa dispara?
Cit despre minciuni, ar fi interesant de aflat adevarul despre Dinu Zamfirescu….
P.S.
Pe cind ieliberarea din fonktzie a taietorului de frunza la ciinii de pe Shampselize, solul nostru la Iunecu, ecselentza sa chiorespondent shportiv Niciolaie Manolunesco?

gradina c-tin 01-03-2010 - 06:26

Noi adevaratii revolutionari, cetatenii ai romaniei cerem guvernului roman sa ne debaraseze de aceasta povara cauzata de acesti profitori asa zisi revolutionari mii si mii de oameni suferinzi dar onesti au fost in strada in 89 dar numai cei ce au dat din coate – profitorii si bisnitarii sunt beneficiarii unor facilitati ce apasa grav pe umerii acestui flamand si napastuit popor .Scapati-ne de acesti impostiori in aceste vremuri tulburi in care numai o scanteie mai lipseste sa nu vedem iarasi o mare revolta a celor care tac si sufera nu vrem sa mai ducem in carca acesti paraziti profitori ticalosiRugam presa sa dezbata continuu aceasta tema cu argumente si inca un referendum nu ar strica pe aceasta tema spinoasa profitoare sa fie eliminati si doar ranitii sau cei ce au disparut in evenimente sa ramana cu recompense.USURATI BUGETUL TARII !
……In Germania, cei ce au daramat zidul berlinului au primit avantaje?…..cehoslovacia cu revolutia de catifea?…..ungaria, polonia, bulgaria?…..numai la noi….toala lumea la ciolan si la pomeni!…….. de ce nu dau o lege……de la 1 ianuarie nu se mai plateste nimic…….recunoastere oficiala cu diploma numai buna de pus in rana si aducere aminte la aniversari…….. ca tot spunea un anteforumist…ce-i de la 1848 au primit ceva?……….hai…pa!
PS…..scuze anticipat adevaratilor revolutionari si urmasilor lor…..
IN ROMANIA SUNT INREGISTRATI :
1. Luptatori 21.527 certificate
2. Retinuti 2.825 certificate
3. Raniti 761 certificate
4. Raniti in legatura cu… 330 certificate
SI NUMAI maximum 5 % sunt cei ce merita cu adevarat AVANTAJELE LEGII – EROII MARTIRI

Rasputin 01-03-2010 - 07:14

…comunismului, a fost încredinţată unui ovrei comunist, fiu al unui nomenclaturist comunist de pe vremea lui Gh.Dej…

Erasmus 01-03-2010 - 09:48

Din schimbarea atributiilor, titulaturii si conducerii IICR, rezulta in mod evident dorinta actualelor autoritati de a ingropa definitiv marturiile crimelor abjecte ale comunismului romanesc! Totul trebuie transformat in „stiinta”, in „istorie”, in ceva ce nu mai intereseaza decat pe cativa istorici. Doar sangele celor batuti, schingiuiti si impuscati fara judecata mai striga, in desert, DREPTATE!

Gabi 01-03-2010 - 15:10

Bine ca l-au uitat iar pe Adrian Niculescu care a infiintat INMER.ul si a salvat arhiva Gane.
Sa nu uitam ca aomul asta a castigat un proces impotriva lui Tariceanu si are o hotarare judecatoreasca prin care trebuia repus in functie.

robert horvath 02-03-2010 - 02:46

O LOVITURA TERMINALA PENTRU REGIMUL BASESCU. AGENTUL ROSU VLADIMIR TISMANEANU A INTRAT IN USA CU UN PASAPORT SI UN NUME FALS !
AMBASADA ROMANIEI IN SUA.
Ministru Consilier
Domnule Cristian Gaginsky
Va rog trimiteti Presedintelui Romniei acest document.

Presedintele Romaniei Traian Basescu.
Excelenta
Trimit atentiei dumneavoastra un memoriu cu o importanta deosebita. El relefeaza pentru prima data fatul ca Vladimir Tismaneanu a fost trimis in Statele Unite ca agent al securitatii romane. Surse absolut sigure documenteaza faptul ca infiltrarea
sa produs sub un nume fals cu un pasaport fals . In consecinta va adresez rugamintea de a deschide de urgenta o ancheta la nivel prezidential. Mentionez ca in calitate de cetatean american am cerut o ancheta organizatilor de investigatie si de emigratie a SUA. O copie a acesteui document a fost trimisa Ambasadei SUA de la Bucuresti.
Va rog a confirma primirea memoriul si numarul de inregistrare.
Robert Horvath Deva
cineast USA
DESCHIDETI: http://devanewyork.blogspot.com/

io 02-03-2010 - 13:23

CNSAS a fost deja eliminat de substanta dorita de anticomunisti prin interventiile repetate ale aceluiasi om-partid.
Doar nu era sa lase un institut care incepuse sa gaseasca dovezi pentru o condamnare reala a unui regim CRIMINAL, cind era la indemina fiul cominternistului contribuitor la instalarea acestuia si mai putea sa ii ofere (in plus) si o sinecura CA SA STEARGA orice urma.
Si asa istoria poate sa fie (iar!) rerescrisa in familie!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult