Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Guvernul discuta salariile bugetarilor

Guvernul discuta salariile bugetarilor

scris de Ziua Veche
1 afisari

Guvernul ar urma să discute miercuri proiectul Legii salarizării unitare în sectorul bugetar, după ce luni amânase pentru două zile adoptarea noilor reglementări, informează Agerpres. Şedinţa de Guvern de miercuri, programată pentru ora 15,00, are loc după ce şedinţa Consiliului Economic şi Social programată pentru marţi a fost suspendată, din cauza boicotului reprezentanţilor sindicatelor, fără ca legislaţia privind salarizarea bugetară să mai fie discutată. Secretarul de stat din Ministerul Muncii Valentin Mocanu a declarat marţi că deşi şedinţa nu a avut loc, actele normative îşi vor continua cursul de legiferare.Astfel, Guvernul urmează să discute miercuri, în şedinţă, forma finală a Legii-cadru a salarizării personalului bugetar şi a Legii de aplicare a Legii-cadru în anul 2011, urmând să depună proiectele la Parlament pentru asumarea răspunderii. Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat săptămâna trecută că Executivul va elabora în fiecare an o lege de aplicare a Legii-cadru de salarizare. „Vom elabora în fiecare an o lege de aplicare a Legii-cadru de salarizare. În acest context, avem două legi pe care ni le vom asuma, este vorba de legea-cadru, cea care stabileşte paşii, obiectivele generale pe următorii ani în ceea ce priveşte salarizarea personalului din sectorul public şi al doilea lucru, extrem de important, legea de punere în aplicare a acestei Legi-cadru, lege care se va vota pentru fiecare an”, a explicat ministrul Muncii. Salariile de bază în sectorul public vor creşte în 2011 cu 15 la sută, dar raportate la nivelul diminuat din luna octombrie 2010, potrivit proiectului legii salarizării unitare.

 

0 comentariu

Pribeagul 21-03-2010 - 17:43

Este sau nu in stare PM sa faca ordine in risipa bugetara creata de primele, sporurile, salariile si pensiile nesimtite?

Pentru a reduce deficitul bugetar in anul 2010 cheltuielile salariale bugetare si pensiileuue nesimtite trebuie reduse.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult