Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Guvernul ia în continuare banii daţi de Ungureanu primarilor PDL

Guvernul ia în continuare banii daţi de Ungureanu primarilor PDL

scris de M.A.
2 afisari

Guvernul va lua în continuare banii primiţi de către primăriile PDL de la Executivul Ungureanu, a declarat vineri premierul Victor Ponta, care a precizat că jumătate dintre acestea nu înregistrează arierate şi nici nu necesită fonduri de cofinanţare a proiectelor europene.

Guvern - Victor Ponta

Guvernul Ponta ia în continuare banii daţi de Ungureanu primarilor PDL

Potrivit sursei citate, din 1657 de unităţi administrativ-teritoriale cărora fostul executiv le-a dat bani, 810 nu aveau nici arierate şi nici programe de cofinanţat. “Am verificat la Ministerul de Finanţe, din 1657 de unităţi administrativ-teritoriale cărora Guvernul Ungureanu le-a dat bani din fondul de rezervă, în 810 dintre acestea nu se înregistra nici un fel de arierat şi de sumă necesară pentru cofinanţarea unui program european. La cele 810 putem, fără niciun fel de problemă, să luăm toţi banii înapoi. Rămâne să explice fostul guvern de ce a dat bani la 810 primării PDL şi UDMR care nu aveau nici un fel de datorii înregistrate şi nici un fel de program care să fie cofinanţat”, a afirmat Victor Ponta, la sediul Executivului.

Victor Ponta a arătat că judecătorii Curţii Constituţionale nu permit recuperarea banilor doar în cazul acelor primării cu datorii la cheltuieli curente şi de capital sau care trebuie să finanţeze proiecte UE.

„Văd că Avocatul Poporului a făcut sesizarea şi nu ştiu dacă este o confuzie între popor şi primarii PDL. Ar trebui să îşi asume această greşeală”, a spus Ponta.

Curtea Constituţională a decis, joi, la sesizarea Avocatului poporului, că este neconstituţional textul din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 15/2012 privind sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale şi acordate unităţilor administrativ-teritoriale, această ordonanţă fiind prima adoptată de către Guvernul Ponta.

Prin această ordonanţă, noul Executiv a decis că primarii sunt obligaţi să returneze Guvernului, în maximum trei zile, fondurile necheltuite din alocaţiile primite la începutul lunii aprilie de la fostul Cabinet Ungureanu pentru cheltuieli curente şi cofinanţarea unor proiecte europene.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult