Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Guvernul îşi asumă răspunderea pe programul politic marţi

Guvernul îşi asumă răspunderea pe programul politic marţi

scris de C.S.
0 afisari

Birourile Permanente ale Parlamentului se vor reuni marţi, la ora 15.00, pentru a lua parte la angajarea răspunderii Guvernului pe noul program de guvernare, a anunţat vineri preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea.

„E prima dată când un Guvern îşi angajează răspunderea pe un program. Angajarea se face pe un program, nu e program de guvernare! Potrivit Constituţiei, angajarea răspunderii de către Guvern se poate face în trei situaţii: pe un program, pe un proiect de lege sau pe o declaraţie de politică generală”, a explicat Valeriu Zgonea.

El a arătat că în trei zile de la asumarea răspunderii, parlamentarii pot depune o moţiune de cenzură.

„Obligaţia noastră era să convocăm Birourile Reunite şi să stabilim plenul reunit în faţa căruia Guvernul îşi angajează răspunderea pe un program”, a mai spus Zgonea.

El a arătat la întrebările ziariştilor că în prezent programul de guvernare pe care lucrează actualii miniştri este cel din decembrie 2012, iar după ziua de marţi, programul de guvernare este tot cel din decembrie 2012 dar şi „acest program” care va fi pus în aplicare.

3 comentarii

ancuta 07-03-2014 - 20:55

Jos comunistoizii plagiatori si mitomani!
Sa vina ai nostri!
dreapta unita!
fara laberali, fara scarne!

digital 07-03-2014 - 20:59

daa, dreapta lipită pe …llă și gura ta pe scullă sau invers, o iei cum vrei!

neacsum 08-03-2014 - 00:03

Ponta incearca sa il fenteze pe Basescu, asteapta sa vada ce decizie va lua CCR si daca CCR spune ca nu e nevoie de program de guvernare, nu mai prezinta nimic. si il lasa pe Basescu cu buza umflata. Asa zice el, dar nu stie ca CCR nu va da sambata nici un verdict, vor amana decizia, pentru ca ” trebuie mai mult timp de documentare, e o situatie neprevazuta, trebuie sa studieze si…. practica internationala in domeniu.” Deci Ponta va trebui sa intre in latul intins de Basescu si sa apara cu noul program care practic il va da jos de pe scaun.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult