Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Guvernul lasa mamele sa aleaga: un an sau doi acasa

Guvernul lasa mamele sa aleaga: un an sau doi acasa

scris de Ziua Veche
0 afisari

Executivul a decis să lase mamele să aleagă între a sta un an acasă să îşi crească copilul, benefiind de o indemnizaţie cuprinsă între 600 şi 3.400 de lei şi a sta doi ani acasă, dar cu o indemnizaţie plafonată la 1.200 de lei.


“Am adoptat decizia cu privire la indemnizaţia pentru mame, Ordonanţa de Urgenţă fiind aprobată. (…) Astăzi am făcut următorul lucru: în raport cu decizia de luni a Guvernului cu privire la indemnizaţia pentru creşterea copilului, astăzi, pe lângă cele decise luni, am adăugat şi opţiunea pe care o acordăm părinţilor de a avea un concediu cu o durată de doi ani, dar cu o indemnizaţie plafonată la 1.200 de lei”, a precizat şeful Executivului, citat de Mediafax.

Luni seara, premierul a declarat că începând din 2011 durata concediului maternal va fi de un an, iar valoarea indemnizaţiei rămâne ca în prezent – plafonul minimal de 600 de lei, cel maximal de 3.400 de lei -, dar se va acorda o primă de 500 de lei pentru părinţii care se vor întoarce mai devreme de 24 de luni la muncă.

Guvernul şi-a schimbat viziunea din cauza dezacordului exprimat de UDMR, dar şi din cauza opoziţiei propriilor parlamentari.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult