Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Guvernul nu modifica scrisoarea catre FMI

Guvernul nu modifica scrisoarea catre FMI

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Guvernul va adopta scrisoarea de intentie cu FMI in sedinta de miercuri, interval in care va continua discutiile cu sindicatele, patronatele si partidele politice, dar alternativa este plata unor salarii si pensii scazute sau sistarea acestor plati din luna decembrie, a declarat premierul Emil Boc.


„Dialogul social nu se va opri niciodata, ci va continua. Miercuri se va aproba scrisoarea de intentie cu FMI, iar imediat va avea loc angajarea raspunderii, interval in care vom continua discutiile cu sindicatele, patronatele, partidele. in esenta insa, ori majoram taxele, ori reducem cheltuielile. Alternativa este sa platim salarii si pensii mai mici sau din decembrie sa nu mai platim deloc”, a spus Boc, inaintea discutiei cu sindicatele.

 

Ministerele Finantelor si Muncii vor continua discutiile cu sindicatele pana miercuri, cand Guvernul va aproba scrisoarea FMI, si vor accepta propunerile acestora doar daca sunt argumentate, dar acum exista opinii total diferite privind modul de reducere a cheltuielilor, a mai spus premierul

El a aratat, la finalul intalnirii cu sindicatele, organizata la sediul Ministerului Finantelor, ca exista puncte de vedere total diferite in ceea ce priveste majorarile de taxe, care ar fi cerute de sindicate, si mentinerea taxelor la nivelul actual, dar reducerea cheltuielilor bugetare, varianta pentru care se pronunta Guvernul. „Guvernul este receptiv, dar nu poate fi orb la realitatile economice”, a spus Boc.

0 comentariu

pompiliu bota 06-03-2010 - 00:59

Nu uitaţi de gangsterii care au devalizat Banca Internaţională a Religiilor: Colegii de grupă ai Facultăţii de Drept Bucureşti: Arin Stănescu, Călin Zamfirescu, Valeriu Stoica…!

Pribeagul 07-03-2010 - 12:07

statului par ar fi scapati de la casa de nebuni. Ei nu raspund de actiunile lor fiind… nebuni.

Ne traim viata si ne gasim fericirea pe scena absurdului.

„Neamului românesc i-a fost hãrãzit sã se trezeascã întotdeauna din amortire în urma unor confruntãri care i-au cerut sânge si când i-au apãrut în cale oameni luminati care i-au condus destinele spre mãrete orizonturi.”

Nu se gaseste nimeni sa-i bage pe acesti nebuni acolo unde le este locul: la casa de nebuni.

Pribeagul 07-03-2010 - 12:27

Averea imbogatitilor de azi s-a facut prin ceea ce putem numi jaful tarii. De la metoda grosierea – industria un morman de fiare vechi, cu tot cu sistemul de irigatii, asa ca luati tot ce altii au construit! – s-a trecut la metode fine – totul, binenteles, bazat pe eficienta, pe rentabilitate, pe merit – de jefuire a bugetului tarii, sursa inepuizabila, si anume: proiecte, studii, studii de fezabilitate, consulatii, consultanta si consiliere, avocati, asistenta, reclama, multa reclama, promovare, publicitate, contracte de publicitate (la ziare, la reviste, la radio, la TV, la firme de publicitate, achizitii directe de publicitate, publicitate guvernamentala), actiuni de combatere a discriminarii, schimburi de experienta, festivaluri, si salarii, si sporuri… multe si cele mai ciudate sporuri.

Se spune ca pentru studii de fezabilitate in domeniul rutier s-a platit o suma echivalenta ce aceea necesara constructiei autostrazii Constanta-Arad.

Pe linga acestea, s-a constatat ca este nevoie de inmultirea bugetarilor… de s-a ajuns sa avem mai multii securisti ca-n timpul lui Ceausescu; ei sunt foarte, foarte utili, dublati de o armata de fel de fel de jurnalisti si… bodiguarzi.
In rindul jurnalistilor se remarca in mod cu totul deosebit vedetele. Nu te poti juca cu vedetele, vedete de tip Gheorghe iau… pe merit, numai pe merit zeci de mii de euro/luna. Ca le platim tot noi este o poveste care n-a fost inca spusa. Este o poveste pe care n-o baga in seama baietii destepti, si pe care amaritii n-o stiu.

Pribeagul 07-03-2010 - 12:28

O alta sursa a jafului sunt “drumurile noastre toate” care se tot strica, care tot trebuie reparate de tipi eficienti de genul… Casuneanu. Acest tip, Casuneanu, este atit de eficient in repararea drumurilor si a cistigat atit de mult ca si-a permis sa-i ofere fiului sau, si el o persoana deosebit de merituoasa, probabil lucreaza si el ca fiul lui Prigoana de la virsta de 12 ani, una dinte cele mai scumpe masini din lume, masina de 1.5 milioane euro.

Mai sunt si asa numitele licitatii, metoda prin care, de exemplu, o banala priza electrica platita din buget ajunge sa coste statul 10 mii de euro.

Nu putem sa nu-i pomenim si pe cei cu salarii de 1 mil de euro/an, din domeniul comercializarii energiei, se pare. Precis sunt fostii eroi ai muncii socialiste, constructori ai hidrocentralelor, termocentralelor, centralei nucleare, si a sistemului romanesc de gaze naturale.

Pentru ca toate acestea sa fie posibile, sa poarte un nume, vorba poetului, nu a fost deajuns ce a construit poporul in timpul socialismului, dar s-a considerat necesar a se apela si la imprumuturi externe, care au ajuns la cca 80 mld euro, suma cu totul neidestulatoare, ca vorba aia: e lung drumul pina la… insolventa, pina la distrugerea statului.

Toate acestea se intimpla int-o tara in care cca 80% din cei care muncesc au venituri de cca 200-330 euro/luna, si din aceste venituri sug ceilalti, tagma jefuitorilor.

Se pare ca aceste napirci, paduchi, gunoaie n-au invatat nimic din lectia predata, dupa anul 1945, de unii de-si ziceau… comunisti.

Pribeagul 07-03-2010 - 12:40

Salarii de lux din Ministerul Economiei

Constantin Jujan, Director Compania Nationala a Huilei, Salariu 209 000 lei/an

Marcel Piteiu, Director ROMGAZ, Salariu 208 000 lei/an

onstantin Balasoiu, Director Compania de Electricitate Craiova, Salariu 216 000 lei/an

Claudiu Colesiu, Director COMPET, Salariu 212 000 lei/an

Mihai David, Director Hidroelectrica, Salariu 246 000 lei/an

Andrei Bancusi, Director Transelectrica, Salariu 222 000 lei/an

Pompiliu Budulan, Director General Nuclearelectrica, Salariu 266 000 lei/an, Bonusuri 266 lei/an

Ion Folescu, Director Electrica, Salariu 265 000 lei/an

Florin Munteanu, Director TRANGAZ, Salariu 260 000 lei/an, Bonusuri 260 000 lei/an

Seful Distributorului de Energie Electrica, Bonusuri 265 000 lei/an

Directorii de la Uzina termica Midia, Salarii 112 000 lei/luna

Directorii Societatii Nationale a Carbunelui, Bonusuri de 82 000 lei/an

Aceasta se intimpla in timp ce constructorii acestora, eroii muncii socialiste, au pensii mizere sau salarii de 200-300 euro/luma.

Irina Colesica 08-03-2010 - 03:16

Domnule Savaliuc,
Felicitari pentru demersul dvs. Acesta va putea sa aiba un impact asupra opiniei publice numai daca veti tine seama si de recomandarea dlui POMPILIU BOTA, respectiv de a investiga ilegalitatile savarsite pentru a se putea devaliza „cu acte in regula” bancile particulare romanesti, inclusiv Banca Internationala a Religiilor. Vad ca deja v-au fost prezentate numele celor care au pus la cale cea mai mare escrocherie post-decembrista (VALERIU STOICA, CALIN ZAMFIRESCU (n.n. – socrul ministrului CATALIN PREDOIU) si ARIN STANESCU (n.n. – nasul lui CATALIN PREDOIU). Pentru a va edifica asupra actiunilor de tip mafiot pe care le desfasoara aceasta famiglia pentru a-si promova interesele va fi suficient sa cercetati dosarul BIR dela Tribunalul Bucuresti – Sectia a VII-a Comerciala. Sunt sigura ca va veti infiora. Toate – absolut toate hotaratile sunt in favoarea devalizatorilor BIR-ului !? Sunt calcate in picioare dovezi indubitabile care atesta marsaviile savarsite de aceasta famiglia. Noi cei de aici nu putem face nimic concret. Doar dvs. ati putea supune oprobiului opiniei publice crimele juridice savarsite in favoarea acestei famiglii – singura cale sigura de stopare a incredibilei complicitati a unor colegi ai nostri cu cei care au premeditat falimentarea Bancii Internationale a Religiilor.

Irina Colesica 09-03-2010 - 02:55

Domnule Savaliuc,
La solicitarea unor colegi bucurosi ca ati abordat tema jafurilor savarsite de lichidatori, va reamintesc ca dl DANIEL MORAR si dna CODRUTA KOVESI, actionand la comanda cotrocenista, trece sub tacere extraordinara dezvaluire facuta de ex-ambasadorul SUA la Bucuresti, dl MICHAEL GUEST, prin declaratia sa din 16 aprilie 2003: „STIU CE INSEAMNA „LICHIDATOR”, STIU CARE SUNT RELATIILE LOR, STIU CE SE INTAMPLA CU CONTURILE LOR DIN BANCI”.
Nu mai este de mult un secret pentru multi magistrati ca lichidatorii la care s-a referit ex-ambasadorul american sunt eroii articolului „Triumviratul malefic: VALERIU STOICA, CALIN ZAMFIRESCU (socrul ministrului CATALIN PREDOIU) si ARIN STANESCU (nasul lui CATALIN PREDOIU)”, articol pe care-l puteti gasi pe site-ul revistei „Justitiarul”.
Este dureros sa constatam ca in timp ce – OFICIAL – noi, romanii habar n-avem despre cine este vorba, prietenii nostri americani stiu cine sunt devalizatorii bancilor romanesti cu capital autohtoh, stiu care sunt relatiile personale ale acestora in sferele inalte ale puterii, cunosc operatiile oneroase care se efectueaza prin conturile din tara si strainatate ale celor care au agonisit sume fabuloase fara a face vreo investitie.
Problema care se pune este daca romanii au dreptul sa-i cunoasca pe indivizii care s-au imbogatit pe seama devalizarii bancilor particulare romanesti, daca societatea romaneasca are dreptul sa recupereze uriasele sume care au fost jefuite de lichidatorii bancilor romanesti cu capital autohton,daca indivizi savarsitori de ilegalitati au dreptul sa se bucure de libertate numai pentru ca se afla in relatii de amicitie politica cu Palatul Cotroceni ?
Este cert ca daca veti obtine raspunsuri la aceste intrebari prestigiul dvs. deja recunoscut va creste exponential.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS