Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Guvernul Orban a decis să își asume răspunderea pe recursul compensatoriu și OUG 114

Guvernul Orban a decis să își asume răspunderea pe recursul compensatoriu și OUG 114

scris de Misu Andrei
90 Afisari

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat că, în această săptămână, Guvernul își va angaja răspunderea în Parlament pe recursul compensatoriu și pe prorogarea pensionării anticipate a magistraților. „În cazul în care Parlamentul nu votează proiectul de lege al PNL privind recursul compensatoriu, vom include în pachetul de lege pe care ne vom asuma răspunderea și abrogarea recursului compensatoriu”, a spus premierul Ludovic Orban.

El a vorbit și despre pensionarea anticipată a magistraților, care ar duce la dispariția din sistem a aproximativ 2.700 de magistrați, iar în acest caz multe procese ar trebui reluate de la zero. Orban a anunțat că executivul își va asuma răspunderea și pe prorogarea termenului de pensionare anticipată a magistraților și a prevederii care crește de la 2 ani la 4 ani termenul pentru intrarea în magistratură.

Premierul a vorbit și despre abrogarea sau modificarea unor prevederi din „fatidica” ordonanță de urgență 114.  Este vorba despre prevederi din domeniul energiei – suprataxarea în domeniu și plafonarea preuțului la care vând producătorii de energ și gaze naturale, supraimpozitarea sectorului financiar bancar, abrogarea suprataxării în domeniul comunicațiilor, abrogarea prevederilor „profund nocive” legate de Pilonul 2 de pensii, abrogarea „fantomaticului Fond de Dezvoltare și investiții”, care a fost „o formă de mită dată unor primari PSD”, a spus Orban.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult