Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Guvernul Ponta – Vezi programul de guvernare

Guvernul Ponta – Vezi programul de guvernare

scris de Ziua Veche
19 afisari

Victor Ponta , premierul desemnat, impreuna cu membrii guvernului, au finalizat programul de guvernare. Documentul precizează că salariile bugetarilor vor fi reîntregite anul acesta la nivelul din iunie 2010, odată cu restituirea sumelor reținute fără bază legală pensionarilor. Programul de guvernare menţionează totodată că Guvernul Ponta va continua cordurile cu partenerii externi, UE, FMI, Banca Mondială, şi va respecta prevederile acestora.

Guvernul Ponta

Documentul anunţă totodată punerea în aplicare a unei strategii eficiente pentru accelerarea absorbției fondurilor europene. Programul de guvernare prevede realizarea unui mix eficient între politicile de stimulare a creșterii economice și obiectivul asigurării stabilității economice și financiare a țării.

În acest scop, vom continua acordurile cu partenerii externi (Uniunea Europeană, Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială și alții) și vom respecta prevederile acestora. Prin limitarea deficitului bugetar și a datoriei publice vom contribui la asigurarea procesului dezinflaționist și la stabilitatea cursului de schimb al monedei naționale”, spune documentul.

Programul mai prevede „creșterea încasărilor bugetare prin eficientizarea administrării fiscale, îndeosebi prin aplicarea de proceduri moderne de control, lupta fermă împotriva evaziunii fiscale și a corupției, precum și prin utilizarea cu rezultate cuantificabile a banului public (reducerea drastică a cheltuielilor materiale ale instituțiilor bugetare și ierarhizarea investițiilor publice în funcție de influențele economico-sociale favorabile ale acestora)”.

Documentul asumă şi intenţia guvernului de a elimina practicile prin care “băieții deștepți” au devenit rentieri ai statului prin fraudarea banului public. „Elaborarea pe baze fundamentate a cadrului bugetar multianual pentru stimularea mediului de afaceri și întărirea clasei mijlocii” este o altă prioritate. „Guvernul susține semnarea de către România a Tratatului Fiscal promovat la nivel european și va stimula dezbaterea publică a prevederilor sale, urmând să adopte cu operativitate și alte măsuri de întărire a guvernanței economice adoptate la nivelul Uniunii Europene”, mai precizează documentul.

Priorităţile Guvernului Ponta

Dușa a anunțat că programul de guvernare finalizat de USL prevede reîntregirea salariilor și restituirea banilor calculați greșit pentru CAS pe pensii. În plus, programul de guvernare menționează și creștere economică și asigurarea de locuri de muncă, a spus Dușa, citat de NewsIn. Potrivit programului de guvernare obţinut de Realitatea TV, între priorităţile Guvernului Ponta se numără:

1. respectarea legilor, fără excepţii, fără derogări sau scuze. 2. repararea inechităţilor sociale. 3. implementarea unei viziuni economice de lungă durată, care să ofere predictibilitate, locuri de muncă şi să protejeze resursele naturale ale ţării. 4. depolitizarea administraţiei publice. Doar miniştrii şi secretarii de stat vor fi numiţi şi sprijiniţi politic. 5. toleranţă zero faţă de corupţie şi clientelism. Continuarea eforturilor pentru atingerea obiectivelor din Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

Principalele măsuri prezentate în programul de guvernare al Guvernului Ponta, în ceea ce priveşte sănătatea sunt:

– Finalizarea, promovarea şi aprobarea noului proiect de lege a sănătăţii;  – implementarea unui proiect pilot cu privire la salarizarea diferenţiată în funcţie de performanţă, a personalului din sistemul sanitar. – crearea cadrului legislativ şi administrativ pentru implementarea sistemului de management al calităţii serviciilor de sănătate- înfiinţarea sistemului de evaluare a tehnologiilor medicale şi medicinei bazate pe dovezi- creşterea accesibiliţii populaţiei vulnerabile la servicii medicale – înfiinţarea centrelor multifuncţionale în zonele în care şi-au încetat activitatea spitalele considerate ineficiente, pentru creşterea accesibilităţii populaţiei la servicii medicale de specialitate – asigurarea condiţiilor materiale şi financiare, cu sprijinul autorităţilor locale pentru înfiinţarea centrelor de permanenţă, asigurând astfel continuitatea asistenţei medicale; – înfiinţarea de noi centre de primire urgenţe în zonele cu risc crescut; – Asigurarea accesului la tratamentul cu medicamente esenţiale;- Reducerea costurilor cu medicamentele inclusiv prin implementarea unui sistem de achiziţii centralizate;  – Promovarea consumului de medicamente generice pentru populaţie (medicamente mai ieftine, dar la fel de eficiente).

VEZI AICI PROGRAMUL DE GUVERNARE AL GUVERNULUI PONTA

8 comentarii

Mache 04-05-2012 - 00:07

Suna asa un pic ca programul Societatii Cioclopedice a lui Catavencu, dar hai sa nu fim carcotasi si sa vedem ce fac in urmatoarele saptamani inainte de a da verdictul. 😉

Conform vechii datini PSD-iste ei vorbesc tare mult si plini de avant de transparenta, depolitizare a administratiei,lupta impotriva coruptiei, buna guvernare si totul se sfarseste prin PSD-derizarea administratiei, furt ca-n codru, partidul facut zid in jurul hotior prinsi cu prada in brate, etc.

Program Populist 04-05-2012 - 03:55

Un program evaziv, plin numai cu intentii asa cum ne-au obisnuit comunistii uslisti. Astfel de angajamente au avut de 22 de ani incoace si sub umbra lor au furat ca in codru si au incalcat legile. Cum adica, pe vremea lui Nastase, Hrebe, Videanu, Cocos, nu existau legi? De-abia de-acum incepem sa le respectam? Praf in ochii prostilor, asta este programul acestei maimute de Ponta. Cine dracu ii mai crede decit alienatii mintali?

Ca minte cu acest program se vede de la o posta, spune ca va respecta contractele cu UE, FMI si banca mondiala, dar totodata va lupta pentru apararea resurselor naturale ale tarii. Huooooo, mincinos nerusinat ce esti, tu si cu toto guvernul tau de kkt, pai daca respecti angajamentele cu FMI-ul care te obliga sa vinzi cupru-min, transelectrica, Cernavoda, bineinteles si riurile aferente lor, plul oltchimul, etc., cum mai pastrezi, mah, nenorocitule de Ponta resursele naturale ale tarii, mincinos scirbos ce esti. Du-te dracului de nemernic cu tot aliotmanul tau de baroni si cucuvele nenorocite ce sinteti. O sa iasa lumea in strada in trei saptamini sa va dea si pe voi jos, mincinosi ordinari ce sinteti. Huoooooooooooooo!

digital 04-05-2012 - 10:57

băi avortatule,una e să vinzi cu 12 miliarde+redevențe până la 18-20mld de euro și alta să vinzi pe 200 milioane,mă kkt uscat la microunde…alte ex nu mă obosesc să-ți dau că la bășiniști nu contează nimic,decât idolul lor dement!!!
pupa-ți-vi-l în khuuur!

Ciu Huhu 04-05-2012 - 14:58

Te-a scos dictatorul Basescu la diversiune pe Net?

Contra 04-05-2012 - 12:46

Ce cauta mainmuta batrana Marga?!

BULA 05-05-2012 - 00:01

In punctele esentiale, progamul presentat de USL este o continuare a ce a facut PDL. Asta demonstreaza ca hotararile sunt luate in afara tarii si patidele care se rotesc la guvernare mimeaza democratia.

BULA 05-05-2012 - 00:32

Cred ca esti multumit acum. In sfarsit vei avea niste contracte banoase cu institutiile statului.

tomi 05-05-2012 - 02:29

Nu-l fa fericit pe nenorocitul de urbos,peste doua saptamini nimeni nu va mai sti cine a fost Victor Ponta,are sansa sa fie pe post cel mult citeva zile.Crezi ca urbos apuca sa prinda ceva pina asta sta pe tronul tarii?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult