Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Guvernul răspunde Preşedinţiei: CSAT a avizat de trei ori privatizarea CFR Marfă

Guvernul răspunde Preşedinţiei: CSAT a avizat de trei ori privatizarea CFR Marfă

scris de M.A.
8 afisari

CSAT a avizat de trei ori, până în prezent, privatizarea CFR Marfă, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu, după ce Preşedinţia a arătat că CSAT nu a avizat niciodată un contract de privatizare după încheierea procesului de licitaţie.

Guvernul răspunde Preşedinţiei: CSAT a avizat de trei ori privatizarea CFR Marfă

„Cu sau fără competenţe, CSAT a avizat de trei ori până acum privatizarea CFR Marfă. În 2011, 2012 şi 2013 s-au dat avize ale CSAT în legătură cu această privatizare„, afirmă Zaharescu, potrivit unui comunicat. Totodată, el reia „recomandarea ca purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale să nu comunice în numele CSAT, precum şi de a trata cu seriozitate şi responsabilitate acest subiect, care trebuie abordat în interes public”. Zaharescu mai reaminteşte faptul că, în şedinţa de Guvern de miercuri, a fost aprobată finalizarea negocierilor privind privatizarea CFR Marfă, iar acestea au fost transmise către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării în vederea unei poziţii.

Guvernul României nu poate considera că această poziţie a fost exprimată astăzi, prin intermediul comunicatului transmis de Administraţia Prezidenţială, sub semnătura domnului Bogdan Oprea”, afirmă Zaharescu. El susţine că Guvernul României aşteaptă în continuare convocarea CSAT de către preşedintele României şi formularea unei poziţii cu privire la finalizarea negocierilor pentru privatizarea CFR Marfă. Purtătorul de cuvânt al Guvernului reaminteşte, totodată, „că neformularea unei poziţii a CSAT se va finaliza prin blocarea privatizării, instituirea unui management privat şi restructurarea companiei CFR Marfă„.

Preşedinţia a afirmat anterior că CSAT nu a avizat niciodată un contract de privatizare după încheierea procesului de licitaţie. Totodată, preşedintele i-a cerut premierului Victor Ponta, care deţine funcţia de ministru interimar al Transporturilor, să nominalizeze trei contracte de privatizare care, potrivit domniei sale, au primit avizul CSAT.

Premierul Victor Ponta a refuzat să comenteze, vineri, ultima precizare a Preşedinţiei legată de privatizarea CFR Marfă, mulţumindu-se să spună doar: „lăsaţi-l pe Băsescu, că e pe plajă sau la Cireşica”. „Ce, vorbim de lucruri importante de pe plajă, de la raliu sau de la Cireşica? Despre lucruri serioase vorbim în locuri serioase, nu de pe plajă. Hai, lăsaţi-l pe Băsescu că e la plajă sau la Cireşica! Nu mă interesează ce face domnul preşedinte pe plajă. La birou vorbim. Vorbim în locuri oficiale despre lucruri oficiale. Despre lucruri serioase de serviciu, vorbim la serviciu”, a declarat presei, la Sibiu, premierul.

1 comentariu

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 26-07-2013 - 16:18

Cu ,competenta cui a fost FURATA /VANDUTA

FLOTA ROMANIEI ????????????????

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult