Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Guvernul României se pregătește de înmormântare. Vezi Regulamentul de organizare și funcționare a Comitetului de organizare a funeraliilor de stat și componența acestuia

Guvernul României se pregătește de înmormântare. Vezi Regulamentul de organizare și funcționare a Comitetului de organizare a funeraliilor de stat și componența acestuia

scris de D.S.S.
178 Afisari

Pe ordinea de zi a ședinței de guvern din data de 8 februarie 2024 se află și proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a Comitetului de organizare a funeraliilor de stat și componența acestuia.

Potrivit Legii 215/2016, funeraliile de stat sunt ceremonii oficiale organizate de Guvern în cazul decesului Preşedintelui României şi al foştilor şefi de stat ai României.

Pe 11 ianuarie, Executivul a adoptat și o ordonanță simplă de completare a Legii ceremoniilor oficiale, care stipulează că, pentru desfășurarea funeraliilor de stat, se constituie Comitetul de organizare a funeraliilor de stat, structură fără personalitate juridică coordonată de șeful Cancelariei Prim-Ministrului, și că Regulamentul de organizare și funcționare a Comitetului și componența acestuia se aprobă prin hotărâre a Guvernului.

Potrivit draftului de act normativ, finanțarea funeraliilor de stat se asigură din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, iar procedura de organizare a funeraliilor se aprobă prin ordin comun al secretarului general al Guvernului, șefului Cancelariei prim-ministrului și miniștrilor Apărării și Internelor.

Ion Iliescu, primul președinte al României de după Revoluția din decembrie 1989, are aproape 94 de ani, iar Emil Constantinescu, cel de-al doilea – peste 84 ani.
Este curios de ce se grăbește Guvernul României să stabilească un regulament de organizare și cine să se ocupe de organizare a funeraliilor de stat.

Vezi aici proiectul hotărârii de guvern care stabilește Regulamentul de organizare și funcționare a Comitetului de organizare a funeraliilor de stat și componența acestuia.

 

1 comentariu

neacsum 08-02-2024 - 09:18

Nu e nimic de mirare. Base a fost ajuns… de blesteme.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult