Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Guvernul Romaniei oficializeaza “Tinutul Secuiesc”

Guvernul Romaniei oficializeaza “Tinutul Secuiesc”

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Una din Hotararile Guvernului Romaniei, privind aprobarea stemei comunei Ilieni, judetul Covasna, publicata in Monitorul Oficial, sustine ca unul din elementele respectivei steme, semnifica faptul ca respectiva localitate se afla la granita dintre “Tinutul Secuiesc si Tara Barsei”.

Conform anexei 2 din hotarare, “Descrierea si Semnificatiile elementelor insumate ale stemei comunei Ilieni, judetul Covasna”, “borna de hotar semnifica faptul ca localitatea se afla la granita dintre Tinutul Secuiesc si Tara Barsei”. Hotararea, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, Nr. 306, din 11 mai 2010, este semnata de premierul Emil Boc si de Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga.

Solicitati sa comenteze folosirea denumirii de “Tinutul Secuiesc” in aceasta hotarare, reprezentantii Guvernului au precizat pentru ziuaveche.ro ca nu sunt in masura sa raspunda solicitarii publicatiei, deoarece initiatorul hotararii este MAI. Avand in vedere faptul ca hotararea a fost publicat deja in Monitorul Oficial, intrebarea fireasca este de ce mai era nevoie de o solicitare scrisa din partea ziuaveche.ro. Adina Maftei, ofiter de relatii publice in cadrul MAI, ne-a declarat ca propunerile de steme se fac la nivelul administratiei locale, dupa care acestea sunt trimise spre avizare Comisiei Judetene (din care fac parte o serie de istorici si specialisti – n.r.). Dupa ce primeste avizul Comisiei Judetene, proiectul este trimis spre aprobare Comisiei Nationale de Herladica, Genealogie si Sigilografie a Academiei Romane, care la randul ei il timite MAI. Pana la momentul publicarii articolului, nu am putu obtine o pozitie oficiala din partea Academiei Romane.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult