Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Harta dezertărilor politice

Harta dezertărilor politice

scris de Doru Dragomir
2 afisari

Senatori, deputati, consilieri locali si municipali, primari sau viceprimari, dar si lideri de filiale sau simpli membri! Multi dintre acestia, indiferent de partid, se afla in aceste zile intr-o tensiune efervescenta! Motivul: multi migreaza din partidul care i-a adapostit in ultimii ani catre partide mult mai primitoare si mai darnice.

Econtext va prezinta harta dezertarilor politice: care sunt membrii formatiunilor politice care si-au abandonat partidele din cauza nemultumirilor fata de alegerile locale din iunie 2012. Si vorbim despre dezertarile din ultimele trei luni. Si prezentam atat dezertarile individuale, cat si cele in grupuri mai mari. La nivel regional, nord-vestul Romaniei a fost cel mai ferit de migratii politice.

Alegerile locale, motivul dezertarilor

Foarte important: luam in calcul numai persoanele care au dezertat din cauza nemultumirilor fata de alegerile locale. Iar nemultumirea principala este ca respectivele persoane nu au fost nominalizate drept candidati la alegerile locale.

Multi membri de vaza ai partidelor si-au fi dorit sa fie nominalizati drept candidati la postul de primar sau presedinte al consiliilor locale, judetene, etc. Nefiind nominalizati, ei au plecat catre alte partide, care le-au promis ca le vor sustine candidaturile. Nu am luat in calcul demisiile din alte motive, cum este, de exemplu, cea a Oanei Niculescu Mizil sau situatii incerte, cum este cea a lui Andrei Chiliman.

Dezertari politice

Cele mai multe dezertari au avut loc din PDL. Mai precis, 17 miscari de dezertare au avut loc in ultimele luni, multe fiind singulare, dar si in grupuri mai mari. Numeric, cele mai grave dezertari au avut loc in Caras – Severin (38 de primari migrand catre PNL), Buzau (mai multi primari si consilieri), localitatea Vulcan din judetul Hunedoara (primarul orasului plus circa 90% din filialaPDL Vulcan), filiala PDL Voluntari, etc.

Doua tipuri de dezertari s-au cristalizat: persoane grele din partide, dar si grupuri de membri simpli. Tinta celor plecati din PDL a fost, preponderent, PSD sau PNL. Cele mai afectte judete au fost: Caras-Severin, Hunedoara, Gorj, Ilfov. Iata aici HARTA DEZERTARILOR. Vezi care sunt zonele cu cele mai multe dezertari:

Alte partide

Totusi, au fost dezertari si din celelalte partide, PSD, PNL, UNPR. De aici au plecat mai putine grupuri, fiind vorba, in special, de dezertari individuale.

In cele mai multe cazuri, dezertorii au fost nemultumiti ca nu au fost nominalizati pentru a candida la un post la alegerile locale si au fugit catre alt partid, care, evident, le-a asigurat acest sprijin.

Dar iata lista completa a dezertarilor: vezi cine si cati membri ai principalelor formatiuni politice si-au tradat partidul din cauza nemultumirilor fata de alegerile locale din iunie 2012:


2 comentarii

digital 11-04-2012 - 12:34

și dezertorii,se împușcă,nu-i așa?!
aplicați legea!

ein deutscher 11-04-2012 - 12:49

Vorba aia: iubim tradarea, dar uram pe tradatori!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult