Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Harta primarilor care vor castiga alegerile locale!

Harta primarilor care vor castiga alegerile locale!

scris de Z.V.
10 afisari

Daca maine ar fi alegeri in orasul dumneavoastra, cu cine ati vota? Iata intrebarea clasica din sondajele de opinie care au loc intotdeauna in preajma unor evenimente electorale, scrie Econtext. Iar un astfel de eveniment are loc la mijlocul lunii viitoare in tara noastra: pe data de 10 iunie sunt alegeri locale. Vom vota edilii locali, primari, presedinti de consilii, consilieri.

Harta primarilor care vor castiga alegerile locale vot

Harta primarilor care vor castiga alegerile locale!

Sondaje

Bineinteles, cu ocazia acestor alegeri, multe asociatii, institute de sondare a opiniei publice sau publicatii au efectuat sondaje. Iar Econtext a adus laolalta sondajele pentru fiecare judet. Mai precis, am adunat laolalta sondajele pentru postul de primar din fiecare oras resedinta de judet. Si aratam cine sunt primii doi candidati care au cele mai mari sanse, dar si care ar fi castigatorul.

Cu alte cuvinte, va prezentam finalistii, dar si potentialul castigator al postului de primar din fiecare oras. Si, implicit, partidele sau gruparile politice din care acestia fac parte. Au fost luate in calcul sondaje realizate de CURS, CSOP, GeoPOL, Centrul de Studii si Cercetari Infopolitic (CSCI), Asociatia pentru Transparenta si Libertate de Expresie si multe publicatii locale.

Harta castigatorilor

Dar sa revenim la sondaje. Astfel, potrivit sondajelor, USL ar castiga fotoliul de primar in 21 de orase resedinta de judet, din totalul de 41 de orase. Ceea ce inseamna ca ar obtine aproape 52% din totalul voturilor.

Pe locul doi s-ar plasa PDL, care ar castiga zece primarii, echivalentul unui scor electoral de circa 24%. Intr-un oras avem un scor egal, anume in Ploiesti, unde Iulian Badescu (USL) si Andrei Volosevici (PDL) sunt cotati fiecare cu cate 40%.

Dar iata cum ar arata harta celor care vor castiga alegerile locale, daca am avea alegeri in aceste zile:

Harta primari - alegeri locale

Harta primari - alegeri locale

Topul castigatorilor

Dincolo de harta, va prezentam si topul castigatorilor, unde, dupa cum spuneam mai sus, prezentam finalistii, castigatorul si procentul cu care este creditat in prezent cel care ar obtine cele mai multe voturi.

Sa spunem inainte si ca multe partide au ales sa formeze aliante, campion fiind PDL. Dar si PNTCD. Totusi, noi prezentam apartenenta la partidele initiale. Pe ansamblu, 21 de candidati sunt deja cotati ca ar fi votati de peste 50% din populatia circumscriptiilor din care fac parte. Cel mai bun scor l-ar obtine Klaus Iohannis (Federatia Democrata a Germanilor din Romania), actualul primar al Sibiului.

El ar fi votat de circa 70% dintre sibieni. El este urmat de Sorin Oprescu (care ar castiga Bucurestiul cu 65%) si Lucian Iliescu (care ar obtine 65% dintre voturi pentru Primaria Giurgiu).

Dar iata cine ar castiga primariile oraselor resedinta de judet. Vezi cati primari ar obtine fiecare partid:

Candidati castigatori- alegeri

Candidati castigatori

6 comentarii

geek-a-contra 17-05-2012 - 14:04

asaftei dixit: „Bineinteles, de la ultimele sondaje, este posibil ca situatia sa se mai fi schimbat putin in unele orase.”. deci: de cind dateaza sondajele luate in calcul? care este ponderea unuia sau altuia din cele n-spe sondaje facute de n-spe sondori in alcatuirea hartii si tabelului? nu pot spune daca cifrele sint reale sau nu dar cu siguranta in-put-ul este prea putin credibil iar articolul este pe masura…..

ValVerde 17-05-2012 - 17:05

Da, rau fac ca te taie.
Sinteti asa de ingramaditi ca va descalificati singuri.

Deci politica voastra, daca veniti la putere, ar fi sa bagati in puscarie ziaristii pentru ca scriu ce cred. Asta zic si eu mesaj electoral.

Tot pentru cultura ta, ZV este ziar PRIVAT. Intelegi conceptul de „privat”???
Ca urmare isi pot permite sa cenzureze ce vor ei. Tu nu ai nici un drept legal de a publica aici. Este un privilegiu pe care proprietarul il poate ridica cind vrea el.

Hai, elaboreaza un pic…cam cum ar suna plingerea ta in justitie, atunci cind te duci cu jalba’n protap ca ti-au sters astia mesajele din ziarul lor….hai zi-ne ca mi-ar prinde bine un moment vesel 🙂

USL+PDL=ACEEASI MIZERIE 17-05-2012 - 17:26

D-ta habar nu ai ce vorbesti. Te bagi in vorba aiurea si fara NICI UN FEL DE MOTIV sau MOTIVATIE.

In primul rind, orice site, indiferent cine este patronul lui, atita timp cit apare pe net, este un domeniu PUBLIC, patronul lui nu are dreptul de a se comporta dupa cum doreste el. Chat-urile sint domenii publice, care, o data ce le gazduiesti, ele apartin PUBLICULUI, asta facind parte din deontologia net-ului si a jurnalisticii.

Daca un „oarecare” publica niste cifre din sondaje mincinoase in ziare digitale de pe internet, ei se fac la fel de vinovati si, daca cineva se sesizeaza, el are tot DREPTUL de a chema in justitie pe respectivul care face public cifre mincinoase ale unor sondaje politice, pentru ca este clara intentia lui de a propaga un partid pe care el il sustine. Aici, de fata, e clar ca acest Asaftei, este un usl-ist notoriu si, a selectat aceste sondaje si le-a alambicat intr-o ciorba urit mirositoare pentru a INTOXICA publicul internaut. Or, la ora actuala, in peisajul politic romanesc, e clar ca, CHIAR din sondajele MINCINOASE ale puterii, PP DD-ul este al doilea (de fapt el este primul) pe eshicherul politicului romanesc, dar, CULMEA, nu apare N I C A I E R I pe sondajele mincinoase ale lui Asaftei. Oricine citeste aceste aberatii ale lui Asaftei, e imposibil sa nu reactioneze ca atare, si sa-l descalifice.

Dumneata, d-le Val, ti-ai ales un nick proverbial care il porti si ca pe un blestem : ce e val, ca valul trece. Esti prea obscur si minuscul pentru treburi atit de delicate. Nu te ajuta neuronii, aceia, doi, pe care-i mai ai. Nu te baga in subiecte care te depasesc, ci ramii la subiecte in care esti injurat copios si … pe bune.

Salut 17-05-2012 - 17:36

Mai pipilidicule (sau cum i-o spune partidului ala al vostru),

Sunt primul care iti apar dreptul de a te expune. Dincolo de principiile libertatii de expresie, e o desfatare umoristica sa-ti vad capodoperele, zau asa.

Pe de alta parte, VV, are dreptate. Rar, dar in cazul de fata are dreptate. Te poti agita ca apa fiarta inca zece ani de acum incolo, NU EXISTA LEGE PE LUMEA ASTA care sa incrimineze stergerea unor mesaje de pe un forum privat de catre proprietarul forumului.

Asa ca te incurajez sa-ti faci propriul forum si sa continui sa ne ridici buna dispozitie cu umorul fin al postarilor tale!

😉

Pribeagul 17-05-2012 - 18:15

Hai, ia spune-ne, ati reusit s-o gasiti pe Elodia? 🙂

Cind o gasiti, angajament nerealizat inca, mai vii si mai vorbim.

Cel mai ciudat lucru in tara asta mi se pare ca un soricel ca Dan aspira la functia de presedinte.

Pai „America” este tara tuturor posibilitatilor? Nu. Tara tuturor „posibilitatilor” este Romania, unde un mic rozator, ca Dan, spera si poate ajunge presedinte. Ca este asa, nici nu mai merita comentat, ni s-a dat exemplul acestei posibilitati, bagabontul Basescu a ajus presedinte.

TOM Cc 18-05-2012 - 08:34

Abureala !! La Bacau Tarnacop nu mai candideaza ! cine a facut articolul este in afara problemei .

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult