Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Herta Muller face apel la sustinerea lui Marius Oprea

Herta Muller face apel la sustinerea lui Marius Oprea

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Herta Muller, premiata de curand cu Nobelul pentru literatura, face apel, intr-o scrisoare deschisa, numirea lui Marius Oprea in fruntea Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER).


Inlaturarea sa de la conducerea Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc nu o pot considera decat inca o batalie castigata de aceste structuri ale vechiului regim. De aceea m-am decis sa il sustin public, pentru ca el sa poata continua, alaturi de echipa sa, actiunea de deconspirare a crimelor comunismului. Adresez acest apel de a ne alatura lui Marius Oprea, pentru a sprijini demersul lui, public si institutional, de a arata ce s-a intamplat cu noi, de a ne aminti cum am trait in acei ani tristi si tragici, si de a ne putea elibera astfel de frica trecutului”, se arata in scrisoarea prezentata de Hotnews.

 

Respect si admiratie

Pe Marius Oprea il cunosc ca scriitor, unul dintre cei mai tineri ai Generatiei ’80, ca istoric, din interventiile si actiunile sale indreptate impotriva ramasitelor totalitare din Romania, care, din pacate, continua, cum afirma el si cum cred si eu, sa exercite o puternica influenta. In presa germana actiunile institutului pe care il conduce sunt privite cu respect si chiar cu admiratie”, mai scrie Herta Muller.

Pri Hotararea de Guvern 1372 din 2009 Institutul de Investigarea a Crimelor Comunismului din Romania, conduss de la infiintarea sa din 2006 de Marius Oprea, a fost comasat cu Institutul pentru Memoria Exilului Romanesc. Actul normativ emis de Guvernul Boc prevede ca Institutul este condus de un presedinte, numit pe o perioada de 5 ani prin decizie a primului-ministru. In prezent, Oprea reprezinta IICCMER, dar nici el, nici o alta persoana nu au fost numiti de primul ministru.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult