Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Homostean ramane fara medalie

Homostean ramane fara medalie

scris de Ziua Veche
5 afisari

.Presedintele Traian Basescu i-a retras ordinul acordat lui George Ioan Homostean, fost ministrul in perioada comunista. 

Presedintele Romaniei a semnat vineri decretul de retragere a ordinului acordat lui George Ioan Homostean, informeaza Realitatea TV.

„Presedintele Romaniei, Traian Basescu, regreta situatia creata de decorarea, pe baza unor documente neconforme cu realitatea provenite de la alte institutii, a domnului George Ioan Homostean. Ca urmare a investigatiei declansate de Administratia Prezidentiala in cursul zilei de vineri, s-a constatat ca sunt indeplinite conditiile pentru emiterea de catre Presedintele Romaniei a decretului de retragere a ordinului”, se arata intr-un comunicat al presedintiei.

Administratia Preziendetiala mai precizeaza ca „decorarea s-a facut la propunerea Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi, care a precizat ca respectiva persoana nu a suferit condamnari potrivit dreptului comun.  Mentionam ca Administratia Prezidentiala nu detine dosarele persoanelor propuse spre decorare. Respectivele documente se afla in arhiva institutiilor care fac propunerea.  Verificarile derulate in cursul zilei de vineri de catre Administratia Prezidentiala au aratat ca Homostean George Ioan fost condamnat la 14 ani de inchisoare si interzicerea unor drepturi. Ulterior, in conformitate cu Decretul 11/1988, pedeapsa i-a fost redusa cu jumatate urmand a executa 7 ani de inchisoare si 5 ani interzicerea unor drepturi. Domnul George Ioan Homostean a fost arestat la data de 26 ianuarie 1993 si eliberat la data de 15 aprilie 1994, prin amnistiere, conform Decretului 11/1988, care prevedea la art. 2, ca se reduc cu jumatate, pedepsele cu inchisoarea mai mari de 10 ani aplicate de instanta de judecata.  Ulterior, prin decretul prezidential 952 din 27 noiembrie 2002, la propunerea Ministerului Justitiei, a fost gratiat restul de pedeapsa ramas neexecutat”.

Presedintele Traian Basescu l-a decorat, pe 26 aprilie, pe fostul ministru comunist al Internelor, George Ioan Homostean, cu Ordinul Virtutea Militara in grad de Cavaler, cu insemn pentru militari.

0 comentariu

glucksman 05-03-2010 - 17:21

Crin e de neinlocuit. Curat si uscat. Mereu tanar. Te mai miri de ce e asa apreciat de Ion Ilici. Poate daca scormonim gasim ceva nume neaose rusesti la strabuni.
Sa nu uitam cariera fulminanta de la profesoras de tara (fost student repetent la istorie) intr-un satuc din tulcea la deputat care nu mai stie nimeni cum a ajuns pe lista.
Sa nu uitam ca a fost precursorul lui Ritzi la MTS unde a guvernat vreo cativa ani cu sprijin PNTCD/CDR. Nici o dara lasata in urma… Sa ne amintim ca a fost si in PAC alt mare proiect.
El insusi un proiect o matrioska mika pregatita sa execute
Ludovic dute de cateva ori la Moskova poate ai sanse pentru congresul urmator…

CALUGARUL 05-03-2010 - 19:26

S-au despartit doar ca sa se uneasca. Chiar n-i bunghesti ? S-au prefacut ca-si dau la gioale doar pentru ca Orban sa-i adune pe cei anti-Crin. Dupa terminarea congresului, totul revine la ce-a fost, iar Crin si Orban se vor pupa in spate la Realitatea. Ata ete. Partidul de ce e partid ? M ? pai cum de ce ? Ca sa nu sufle nimeni in front !

TITI 06-03-2010 - 06:26

Dupa cum se vede foarte usor, sectia de propaganda a lui Base ot Pe-z-De-Le lucra, lucra … Una-doua trage in opozitie, ca sa reziste dictachiorul in drumul lui carte o cvasidemocratie de tip african. Si autorul articolului si „comentatorii” sunt doar niste tzucalari ai puterii bashiste. Clar ca buna ziua.

sorge 06-03-2010 - 12:28

Daca ar fi numai kahul ,nu ar fi fost o primejdie pt tara .
Aceste amestecuri explozive sint opera lui Josif Visarionovici Stalin ,care le a plasat in tot ce a fost vecin al Rusiei .
A fost dovedit ca si el a semnat pactul cu dracul [SECU ];sint curios in ce masura ofiterul de caz care se ocupa de el ii stia linia genealogica .
Daca stim unde se duce si indreapta Patriciu stim si de mai tinarul Crin .
In acest ritm ,imnul PNLului se va numi :DIN RUSIA CU DRAGOSTE .

CALUGARUL 07-03-2010 - 02:12

Dar de ce nu se poate intra la ,,cum construim ziua veche” ?

CALUGARUL 07-03-2010 - 02:15

Exact la citeva secunde de la prima afishare a noii zileivechi. Sa va dea Dumnezeu sanatate si mult noroc. Sa nu uitati : azi e praznicul Sfintei si Mintuitoarei Cruci a Domnului dostru Iisus Hristos.

Macar undeava, in vreun colt al acestui site puteati sa puneti si voi o iconita. Orice roman are in casuta lui o iconita. Voi de ce nu aveti ?

Skousen wc 07-03-2010 - 09:15

Felicitari ca nu mai ascultati comenzile SRSului si Patriciului vanduti Putinului
Mult succes …

Huhu Ciu. 07-03-2010 - 11:26

Traiasca partidul PD-L in frunte cu conducatorul iubit Basescu!

[quote name=”Skousen wc”]Felicitari ca nu mai ascultati comenzile SRSului si Patriciului vanduti Putinului
Mult succes …[/quote]

Adrian D 07-03-2010 - 13:47

saxonii carora cu rusine le porti numele aveau ceva mai multa obiectivitate. Si, in orice caz, aveau coloana vertebrala.

bucuros de ziua 08-03-2010 - 17:12

fefe, mergi in grecia la vara ?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS