Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ii urmaresc „succesurile”: “Permisuri” de la Boc, “accesuri” de la Blaga

Ii urmaresc „succesurile”: “Permisuri” de la Boc, “accesuri” de la Blaga

scris de Ziua Veche
0 afisari

 

 

.Romania si Republica Moldova au un viitor comun in Uniunea Europeana. Noi abordam cu maxima atentie relatia cu fratii nostri de peste Prut, in primul rand prin faptul ca, la 31 martie, se vor da primele permisuri pentru micul trafic de frontiera, asta inseamna ca aproximativ un milion de cetateni ai Republicii Moldova din 361 localitati eligibile vor putea sa vina sa stea 90 de zile, realizand micul trafic de frontiera specific tuturor tarilor din UE „, a spus premierul Emil Boc,


joi, la inaugurarea punctului de trecere pe calea ferata a frontierei de la Ungheni intre Romania si Republica Moldova, realizat conform standardelor Spatiului Schengen, informeaza Mediafax.

 

La ceremonia a participat si ministrul de Interne, Vasile Blaga, care a aratat ca Romania va avea anul viitor, prin aderarea la Spatiul Schengen, cea mai lunga frontiera de est a Uniunii Europene si va trebui sa securizeze granita atat pentru populatia tarii, cat si pentru cei 500 milioane locuitori ai Uniunii.

Nu intamplator am luat si masura relocarii controlului de frontiera de la Nicolina, din doua motive: in primul rand cladirea de la Nicolina este una de patrimoniu si nu o puteam pur si simplu desfiinta, pentru ca observati cate accesuri la cate baze de date trebuie intr-un punct care sa indeplineasca conditiile Schengen, iar pe de alta parte, conform catalogului Schengen, punctul trebuie sa fie aproape de frontiera, ori discutam la Nicolina de 20 kilometri de aici pana acolo„, a aratat Blaga. Punctul de trecere a frontierei de la Ungheni asigura si traficul pentru cei 1,2 milioane cetateni ai Republicii Moldova domiciliati la mai putin de 50 de kilometri de granita si care, incepand cu 31 martie, vor putea circula pe teritoriul Romaniei pe baza doar a unui permis de trecere.

Pana la urma, avea dreptate Basescu. Elena Basescu. La mai multe „succesuri„!

Si ooopss! Dictionarul de neologisme are si „accesuri”. Cel ortografic si ortoepic, nu!  Oare cine are dreptate? Asteptam parerile voastre!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS