Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ilie Sârbu: În faţa lui Băsescu, nu ne vom încovoia spinările

Ilie Sârbu: În faţa lui Băsescu, nu ne vom încovoia spinările

scris de A.B.
8 afisari

Ilie Sârbu punctează. Premierul trebuie să meargă la Consiliul European, nu preşedintele Băsescu. În acest fel, susţine Sîrbu, România ar intra în normalitate.

sarbu

foto: dcnews.ro

Senatorul PSD Ilie Sârbu susţine că Ponta trebuie să reprezinte România la Consiliul European, nu Traian Băsescu, arătând că este vremea ca România să intre în normalitate din acest punct de vedere. Pe de altă parte, Sârbu a criticat atitudinea pe care a avut-o Traian Băsescu faţă de ministrul de Externe, Andrei Marga, în timpul vizitei din SUA. În opinia lui Sârbu, a existat o permanentă confuzie în privinţa reprezentării României la Bruxelles. „În permanenţă a fost o confuzie. Şi pe vremea premierului Tăriceanu. Cât a fost premier Emil Boc, n-a fost cazul, el, săracul, n-avea nici un drept de a face vreo poziţie distinctă faţă de preşedinte! E timpul ca şi România să intre în normalitate”, a declarat pentru RFI liderul PSD.

Ilie Sârbu a spus că legea fundamentală precizează clar ce rol are preşedintele, care e rolul Parlamentului, care e rolul primului-ministru şi dacă le-am trata aşa cum ar trebui, n-am ajunge la genul ăsta de discuţii, care nu ne fac bine. „Preşedintele are suficiente atribuţii, dacă vrea să le exercite. Tot în Constituţie, la articolul 91 se spune că preşedintele încheie tratate internaţionale în numele României, negociate de Guvern. Vedeţi, nici astea nu le încheie aşa, că administraţia prezidenţială face lucrul ăsta şi preşedintele semnează. Şi le supune ratificării – deci numai Parlamentul ratifică – ratificării Parlamentului într-un termen rezonabil”, a explicat Sârbu. Premierul Victor Ponta a cerut Birourilor Permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor să convoace o şedinţă de plen, în care să se stabilească mandatul României la Consiliul European din 28 iunie, precum şi persoana care trebuie să reprezinte ţara la acest summit.

11 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 22-05-2012 - 15:04

Consider ca NORMAL ar fi ca ROMANIA sa fie reprezentata de un OM CREDIBIL ,de DOMNUL PRIM MINISTRU PONTA. Si ca sa nu se repete RUSINEA NATIONALA cind un Berlusconi s-au Sarkozi s-au manifestat fata de un ,,PRESEDINTE de factura dlui. T. Basescu ! Eu personal ,m-am simtit UMILIT ! AJUNGE cu aceasta reprezentavitate jignitoare !

un crestin 22-05-2012 - 16:34

Asa va fi, Parpanghele. Daca zici tu, daca zice socrul, daca zice Daciana…parlamentul este de pe acum la picioarele premierului cu breton.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 22-05-2012 - 17:08

…mistocareala ieftina cre(S)tinne, te simti reprezentat de SLUTul, zmecker, care in 7 anisori a transformat Romanika, in tara de desert afrikkaner, si inafara fatucilor l-a mai interesat de nutzica! Cool nasa’h CRETTINE!

digital 22-05-2012 - 18:02

creșTine,doar credința ți-a mai rămas,dar nici tu nu știi în ce dreq crezi!
împușcă-te!

briel 22-05-2012 - 18:46

Cititor de Christian Science Monitor‎ si votant de Romney, omul fara coloana vertebrala. M-am lamurit.

Traian Basescu 22-05-2012 - 16:37

Mai Iliuta,

Eu credeam ca aia ti-au zburat numai ouale cand cu accidentul de vanatoare, dar se pare ca ti-au trecut niste alice si prin teasta. 😉

Io nu i-am i-am facut nimic lui Marga la Chicago. Oamenii de pe acolo i-au tot tras-o din toate pozitiile si l-au facut „carpa KGB-ista” si alte celea. Cu ce sunt eu vinovat ca ala vorbeste si nu gandeste (cam asa ca ginerica Victoras)? 😉

In rest daca citesti constitutia aia pe care ati facut-o voi, sperand ca Iliescu va fi presedinte macar vreo 50 de ani 😉 , o sa vezi ca presedintele are rolul de reprezentare a Romaniei. Dar astea sunt desigur detalii prea complicate pentru creierasul tau.

Nu in ultimul rand nu uita un lucru esential. Voi nu va veti incovoia spinarile pentru simplul motiv ca pana sa le incovoiati voi, vi le voi frange eu 😉 🙂 🙂

Sa traiesti bine ma, asa netot cum ai ramas 🙂 🙂 🙂 !!!

Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă …

Salut 22-05-2012 - 17:21

„Io nu i-am i-am facut nimic lui Marga la Chicago. Oamenii de pe acolo i-au tot tras-o din toate pozitiile si l-au facut “carpa KGB-ista” si alte celea. Cu ce sunt eu vinovat ca ala vorbeste si nu gandeste (cam asa ca ginerica Victoras)?”

===================

Te pomenesti ca Basescu n-a avut nimic de-a face cu porcariile despre Marga aparute in presa romaneasca acum cateva zile!

In orice caz, Chicago nu-i Romania. De ce nu face Basescu aceiasi smecherie (baie de multime – la Chicago n-a fost „multime” doar cativa, in parte rataciti carora le-a stat cesul, in parte platiti sau momiti cu doi hot-dogi)…deci, de ce nu face Basescu o baie de multime in Bucuresti? Fara SPP. Ca sa fie lucrurile corecte, poate sa-l ia si pe Marga de manuta, sa vedem care incaseaza mai multe flegme.

digital 22-05-2012 - 17:50

la Chicago,au fost valverde și make-porkul,amândoi cu rudele aduse să-l întâmpine pe kiombelix!
nimic mai simplu și mai mult!

Traian Basescu 22-05-2012 - 18:05

Mai Saliut,

Cand presa ma injura atunci e „obiectiva si impartiala”. 😉 Cand aceeasi presa remarca cu stupefacite faptul proaspat numitul ministru de externe al Romaniei se apuca sa-i dea limbi tiranului de la Kremlin si are legaturi cu polkovnici din serviciul de spionaj al armatei ruse – ba chiar il face pe unul din ei Doctor Honoris Causa al Universitatii „Multiculturale” de la Cluj, atunci desigur ca acea presa e vanduta lui Basescu.

Da’ presa americana care a comentat incercarile nevolnice ale lui Marga de a se disculpa de legaturile sale nefiresti, e tot presa lui Basescu 😉 🙂 🙂 ?!

Intr-adevar Chicago nu-i Romania. Acolo nu cumperi pe nimeni cu pungi rosii cu alimentte expirate pe care scrie „Votati PSD”. Acolo e locul unden ici un USL-as de frunte nu are tupeul sa se arate. Sa ne amintim ca la vizita de acum cateva luni a lui Ponta in SUA, dupa ce a avut intalniri police la cel mai inalt nivel cu tot soiul de secretare, usieri si soferi, omul era atat de demoralizat incat n-a mai indrazinit sa se intalneasca cu nimeni din comunistatea romana de acolo E drept ca pe el nici nu l-a invitat nimeni, asa cum ma invita pe mine de fiecare data 😉

Nu in ultimul rand, eu nu am nici o problema sa merg in Romania la cumparaturi si sa vorbesc cu oamenii. Cand o sa auzi prima oara asa ceva despre ponta sa ma anunti ca sa maminunez si eu 😉 Tu de crezi ca USL-asii n-au sange in ei sa initieze procesul de suspendare? Ia zi-i! 😉 🙂 🙂

Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă …

Salut 22-05-2012 - 20:33

Mai Mache, mai bine taceai decat sa te afunzi pana peste barbie.

Referitot la Marga:

Basescu tine in mana TOATE serviciile secrete, el numeste, el demite, el e seful CSAT-ului, etc. Plecand de la aceasta premisa, analizand cazul Marga, iti voi demonstra cat se poate de clar ca Basescu, in cel mai bun caz e INCOMPETENT, dar foarte probabil e mai mult decat atat, adica ostil interesului national, interesul propriu fiind deasupra. Hai sa vedem:

1- Ipoteza 1- Cea mai putin plauzibila, dar cea mai dureroasa pentru Romania: Marga este intr-adevar spion. Nu sunt decat doua variante de continuare:
1.1 Basecu si serviciile lui nu stiau nimic si au permis ca un spion sa devina ministru de externe: grava INCOMPETENTA- si atunci, si Basescu si serviciile lui sa se duca dracului
1.2. Basescu si serviciile lui stiau si au permis deliberat ca un spion sa devina ministru de externe ca sa-si creeze un avantaj politic. Din partea lui Basescu, asta-i TRADARE – pur si simplu.

Ipoteza 2 – cea mai probabila: Marga este nevinovat. In schimb, Basescu si „serviciile” pregatesc din timp dosare pentru toti oamenii politici (inclusiv ai PDL) astfel incat sa fie folosite „la nevoie”.
Estimez numarul acestor dosare cam la 2000, incluzand aici si ziaristi si oameni de afaceri fara culoare politica declarata, dar cu impact asupra pop_ulatiei. Dosarele astea sunt pline cu toate porcariile credibile gasite sau scornite pe seama persoanelor in cauza. Bineinteles ca Basescu nu e deranjat cu „amanunte” decat la cerere…haha, haha, haha…in cazuri „foarte speciale”.
In rest, operatiuni clasice de intoxicare, chit ca vin „via” nu stiu ce gazeta de prin Chisinau sau aiurea.
In aceasta situatie, Basescu evident ca face POLITIE POLITICA, si foloseste resurse imense ale statului in scopul strict al consolidarii puterii personale – adica 50% din definitia dictatorului.

QED

ValVerde 22-05-2012 - 17:47

„sa vedem care incaseaza mai multe flegme.”

Cind le analizezi, iei in considerare numai numarul sau si calitatea flegmelor?
Ce te faci daca o grupare are multi flegmagii, care scuipa mult dar diluat, in timp ce cealalta are o gramada de gripati? Cum stabilesti cine cistiga?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult