Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Iliescu a dictat priorităţile PSD

Iliescu a dictat priorităţile PSD

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Fostul şef al statului Ion Iliescu a admis luni că o eventuala suspendare a preşedintelui Traian Băsescu este, în prezent, un simplu avertisment şi a atenţionat asupra momentului ce va fi ales pentru un asemenea demers. “Trebuie să se acumuleze nişte factori. O suspendare nu e o joacă”, a arătat Iliescu.

“O asemenea avertizare cred că este binevenită şi preşedintele într-adevăr trebuie să reflecteze să nu semneze ca primarul o lege care a fost trecută…”, a explicat fostul preşedinte, subliniind că, spre deosebire de 2007, când preşedintele Traian Băsescu a fost suspendat de Parlament, actuala configuraţie politică parlamentară este diferită. “Aici stă cheia problemei”, a susţinut Iliescu, menţionând că, spre deosebire de situaţia din Parlament, starea de spirit a populaţiei este diferită faţă de cea din 2007 şi alegătorii “ar fi favorabili” unei suspendări, “care ar fi benefică pentru ţară”.

Moţiune după Congres

Cât despre moţiunea de cenzura a opoziţiei, Ion Iliescu a insistat că aceasta nu ar trebui depusă înainte de Congresul din 16 octombrie. Preşedintele de onoare al PSD i-a  raspuns astfel preşedintelui PNL, Crin Antonescu, care aprecia luni dimineaţa că depunerea moţiunii de cenzură trebuie grăbită. “Nu trebuie depusă moţiunea de cenzură înainte de congres. Graba poate să fie chiar contraproductivă, pentru că se acumulează nişte factori de nemulţumire care pot să ducă la succesul moţiunii. Să depui o moţiune ştiind că nu are şanse de succes este şi asta un act politic, adică nu e obligatoriu ca moţiunea neapărat să şi treacă”, a spus Iliescu. Cu toate acestea, liderii PSD, PC şi PNL s-au reunit luni la 14.30 pentru a discuta despre moţiunea de cenzură.

12 comentarii

un crestin 17-03-2010 - 17:28

Ce-i frumos si lui Dumnezeu ii place.

Huhu 17-03-2010 - 17:43

Pa, ceao!

Un cititor fidel 18-03-2010 - 08:56

Bravo domnule Savaliuc! O sa urmarim cu interes cum o sa va luptati ca sa ne scapati de Becali. Proiectul ZIUA VECHE se vede ca e independent si ca nu e ghidonat de cine stie ce interese. O sa fiti puternici daca o tineti tot asa.

Coleg jurnalist 18-03-2010 - 09:09

Dragi colegi de la ziuaveche.ro
Eu lucrez in trustul Antenelor 1,2 si 3 si vreau sa va felicit pentru munca jurnalistica pe care o faceti. Pot sa va spun ca atat eu, cat si colegii mei de la stiri, intram zilnic pe site-ul ziarului, pentru ca ne luam multa informatie de calitate de la voi. Am vazut ca sunteti echidistanti si obiectivi si am mai vazut ca deja, multi ziaristi de la Ziua Veche sunt invitati in diverse emisiuni, la TVR si la B1. Asta denota ca intr-un timp foarte scurt, publicatia s-a impus pe piata media. Eu unul cred ca prin parteneriat am putea face lucruri tare bune. Tineti-o tot asa, cu investigatii, anchete si dezvaluiri de prima mana, pentru ca va vom prelua. Suntem cu ochii pe voi
Cu apreciere,
colegi de breasla antenisti.

Un cititor fidel 18-03-2010 - 09:16

Frumos gestul domnilor de la Antena 1. Am si eu o sugestie. Poate ca n-ar fi rau ca domnul Badea sa faca si o revista a presi din ziarele on-line. E multa informatie care se pierde. sant convins ca si dansului i-ar permite multe comentarii de calitate pe marginea acestor articole. e doar o sugestie.

geek-a-contra 18-03-2010 - 09:20

dupa fluenta si eleganta exprimarii esti tu jurnalist cum sint si eu rabin.

chestia cu „parteneriatul” este simpatica: parteneriat intre antenele lu’ voiculescu si ziua veche :)))) da’n ultima instanta de ce nu? sacul cu petecul…..

Prelipceanu 18-03-2010 - 09:28

in strainatate, mai ales in America, ziarele online sunt in perfecta sinergie cu televiziunele. Jurnalistii de la ziarele de acest gen sunt, de obici, unii dintre cei mai buni investigatori si ajuta televiziunele sa propage cat mai repede o informatie data la cheie. Se stie ca jurnalistii de televiziune nu au timpul necesat ca sa scotoceasca in toate cotloanele unui caz. Treaba asta e facuta de jurnalistii independenti de pe online, care devin, practic niste furnizori de anchete. Multe televiziuni trateaza redactiile de online ca pe un apendice. Uneori se intampla ca cei de la televiziune sa le comande „investigatorilor” o ancheta. Ar merge presa…ca unsa, daca s-ar intampla si aici, in Romania, la fel. Bafta multa!

toto 18-03-2010 - 09:44

Dupa mintea mea, eu cred ca domnul de la Antena 1 s-a referit la faptul ca ii va cita pe ziaristii de la ziua veche, atunci cand le va prelua materilele. Nu e nimic rau in asta. Interesant si punctul de vedere al domnului Prelipceanu. Si eu am lucrat intr-o televiziune si stiu ca e greu pentru un reporter de news sa documenteze ca la carte un materil. Ora jurnalului si concurenta, pun presiune pe tine. N-ar fi rau un astfel de parteneriat. Ar imbunatati calitatea produsului jurnalistic. Bravo ca v-ati gandit.

Mateo 18-03-2010 - 09:55

Cine stie cunoaste! Toata lumea stie ca ziarul ZIUA avea cea mai buna echipa de jurnalisti pe investigatii si anchete. Iar cele mai multe semnaturi din defuncta publicatie seregasesc aici. Iar baietii astia daca s-au impus asa de repede pe piata au facut-o pentru ca sunt jurnalisti vechi, cu relatii in mai toate domeniile si, practic, vine informatia la ei, nu trebuie s-o caute prea mult. Si nu e niciun secret, ca informatiile bomba apar, de obicei in publicatii mici, dar credibile. Asa se intampla si aici.

Un cititor fidel 18-03-2010 - 10:04

Dupa parerea mea, campania acestui ziar de daramare a lui Becali va fi piatra de incercare. Din cate vad, un prim pas s-a facut. ANI s-a autosesizat, dupa ce ZIUA VECHE a publicat chestiunea cu serele oierului. Daca Becali va pleca de la Parlamentul European cu coada intre picioare, ziaristii de aici merita statuie, inseamna ca si-au facut treaba si dau un semnal ca in tara asta presa e o putere, iar oameni ca Becali nu pot face tot ceea ce poftesc. Pe el, pe mama lui!

Aramis 18-03-2010 - 10:07

Campania lor ar trebui sa fie mai vizibila. Sa scrie undeva pe o banda rosie ce intentioneaza sa faca. In felul asta ar fi urmarita aceasta campanie.

yorgu 30-01-2011 - 17:41

In timpul REGIMULUI ILIESCU leul s-a devalorizat de peste 381 de ori. Acum SUFERIM.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult