Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Iliescu: Băsescu ar fi demis la un referendum, populaţia este nemulţumită profund

Iliescu: Băsescu ar fi demis la un referendum, populaţia este nemulţumită profund

scris de Ziua Veche
0 afisari

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, spune că în acest moment un referendum pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu ar avea succes, însă a precizat că nu îi sfătuieşte pe liderii de opoziţie să pornească suspendarea acum, ci să aştepte o nouă configuraţie a Parlamentului.

Acum un referendum pentru suspendarea şi pentru încetarea mandatului preşedintelui Băsescu ar avea succes, pentru că populaţia este profund nemulţumită„, a spus Iliescu duminică la ProTV.

Întrebat dacă i-ar sfătui pe Victor Ponta şi pe Crin Antonescu să iniţieze acum suspendarea şi demiterea lui Băsescu, Iliescu a răspuns că nu ar trebui făcut un astfel de demers în acest moment. „Aşa ceva se poate face numai după o schimbare a structurii Parlamentului. Ar trebui în perioada următoare o suspendare a Guvernului prin procedurile parlamentare şi alegerile anticipate şi o nouă componenţă a Parlamentului ar putea să ia în discuţie (…) suspendarea”, a afirmat fostul preşedinte.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult