Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Iliescu: E usor sa condamni comunismul cand asta a disparut

Iliescu: E usor sa condamni comunismul cand asta a disparut

scris de Ziua Veche
0 afisari

Ion Iliescu pe vremea CFSNIon Iliescu a atacat „vitejia celor care atunci când trebuia nu au suflat în front şi care n-au riscat nimic în decembrie, dar o fac pe vitejii post-factum”.


„Am fost martorii unui document istoric, Raportul de condamnare a comunismului. E uşor să condamni comunismul când ăsta a dispărut – vitejia celor care atunci când trebuia nu au suflat în front şi care n-au riscat nimic în decembrie, dar o fac pe vitejii post-factum”, a spus Iliescu, fără a da nume, într-un discurs ţinut vineri la Congresul extraordinar al Blocului Naţional al Revoluţionarilor „1989 – România!”. (Aplauzele au fost puternice)

„Ce valoare are acest document de condamnare a comunismului, un document de 1.000 de pagini care consacră Revoluţiei române doar şase pagini?”, s-a întrebat Iliescu, potrivit Mediafax. Tot el şi-a răspuns, apreciind că este vorba despre lipsă de respect în legătură cu Revoluţia.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în mai multe rânduri, că a urmărit Revoluţia din 1989 la televizor, la Constanţa. El a condamnat oficial regimul comunist din România ca fiind ilegitim şi criminal, în decembrie 2006, într-un discurs în faţa Parlamentului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult