Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Iliescu: Gestul lui Băsescu este “o diversiune, o cacealma”

Iliescu: Gestul lui Băsescu este “o diversiune, o cacealma”

scris de Marius Bâtcă
97 Afisari

Declaraţiile lui Traian Băsescu lau atins şi pe fostul lider al PSD, Ion Iliescu. La auzul acestora, Iliescu a afirmat că gestul preşedinelui reprezintă o diversiune, o cacealma. În acelaşi context, Adrian Năstase susţine că Băsescu funcţionează după modelul Carol al II-lea.

Ion_IliescuPreşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, nu îl ia în serios pe Traian Băsescu. „Nu îl iau în serios”, a spus Iliescu. La observaţia jurnaliştilor că Traian Băsescu este totuşi şeful statului, el a răspuns: „Păcat, dar nu-şi onorează acest statut”.

De altfel, Iliescu a apreciat că gestul lui Traian Băsescu reprezintă o diversiune, o cacealma, şeful statului căutând să mai deruteze şi să mai creeze teme false pentru ziarişti şi pentru opinia publică.

Întrebat ce l-ar fi sfătuit pe Ponta dacă propunerea ar fi fost serioasă, Iliescu a spus, pentru Mediafax: „Dar credeţi că trebuie să îl sfătuiesc eu? E vreun partid serios care să accepte aşa ceva? Neavând majoritate parlamentară să-şi asume responsabilitatea guvernării? Cine face aşa ceva? Eu cred în solicitarea şi propunerea serioasă a USL privind anticipatele, că într-adevăr orice prelungire a acestei guvernări este pentru ţară… se vede, nu? Deci, ar fi motivate alegeri anticipate. Dar să vii cu asemenea artificii…”.

Adrian Năstase: Băsescu funcţionează după modelulu lui Carol al II-lea

Fostul premier Adrian Năstase, a declarat, luni, pentru Mediafax, că este deranjat de faptul că Traian Băsescu funcţionează într-un fel după modelul lui Carol al II-lea în ceea ce priveşte numirea premierilor, apreciind că acesta încalcă prevederile Constituţiei.

„Ceea ce pe mine mă deranjează este că Traian Băsescu funcţionează într-un fel după modelul lui Carol al II-lea: «Eu numesc candidat, eu numesc primul ministru». Aşa făcea Carol al II-lea: când se supăra, numea un prim-ministru, acela care organiza alegeri anticipate, evident că partidul lui le câştiga.

În opinia sa, Traian Băsescu a încercat să arunce pe piaţă o poveste pentru o discuţie complet în afara chestiunilor grave şi serioase cu care se confruntă şi România şi Europa.

2 comentarii

- प्रिंस Parpanghel Carpathians 19-03-2012 - 18:34

Nea NELU Cotrocelu este unul dintre cei mai mari PSIHOLOGI din ROMANIKA! Pacat ca nu afost la fel de eficient si in timpul celor trei mandate, unde acoliti de teapa lu madam PUWAK &Famigli , ADY&FAMELEONU, HREBENCIUCU +IACUBOVU, DIP-u&DOAMNA …au RATAT SANSA unei ROMANII prospere , si acum vine si GROPARU NATIONAL cu ultima lopata! Dar aproape intreaga asa zisa casta politica a fost nascuta sub obladuirea GENIULUI de la …OLTENITA. Si uite cine constata!

chiaburul 20-03-2012 - 08:51

Acest criminal de revolutie iar a scos capul lui patrat de comunist si asta pentru ca se simte sustinut de gagauzii Ponta Pacalici si de Crin Catavencu!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS