Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Iliescu: PSD, pentru prima dată în alegeri într-o alianţă politică

Iliescu: PSD, pentru prima dată în alegeri într-o alianţă politică

scris de A.B.
8 afisari

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a sesizat că un element nou al alegerilor din 2012 este că, pentru prima dată, social-democraţii participă într-o alianţă politică, formaţiunea aflându-se într-un moment deosebit, când climatul din ţară este altul.

ion iliescu

realitatea.net

„Un element nou în aceste alegeri este că pentru prima oară mergem într-o alianţă politică. În toate confruntările electorale anterioare partidul nostru a mers de unul singur. Ne aflăm într-un moment deosebit, când şi climatul din ţară este altul”, a declarat, pentru Mediafax Iliescu.

 El consideră că sunt două consecinţe grave ale acestei guvernări. În plan politic s-a deteriorat climatul pe care l-am construit cu eforturi, pentru o democraţie activă, pentru menţinerea unui dialog politic, de confruntare deschisă, dar prin dialog în acelaşi timp, a explicat Ion Iliescu.

Fostul preşedinte a mai spus că datoria opoziţiei este să „înlăture” guvernarea actuală şi să ofere oamenilor „o şansă la o viaţă mai bună”.

„Pe de altă parte, asistăm la deteriorarea vieţii economice, a vieţii oamenilor. Datoria noastră este (…) să asigurăm înlăturarea acestei guvernări, care lasă urme adânci în viaţa oamenilor, să redresăm viaţa economică şi să oferim oamenilor şansa la o viaţă mai bună. (…) Trebuie să ne propunem, într-o perioadă cât mai scurtă posibil, după ce câştigăm guvernarea ţării, să asigurăm o creştere a veniturilor oamenilor”, a încheiat preşedintele de onoare al PSD.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult