Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Impozit mai mare pentru persoanele care detin mai multe proprietati

Impozit mai mare pentru persoanele care detin mai multe proprietati

scris de Ziua Veche
3 afisari

 

Persoanele care detin mai mult de un imobil in proprietate ar putea plati impozite mai mari, Guvernul propunand aceasta majorare pentru a aduce mai multi bani la buget. Astfel, impozitul, incepand cu a doua proprietate va fi mai mare decat cel actual, a anuntat premierul Emil Boc in sedinta de Guvern de astazi, potrivit Mediafax.


In proiectul de Lege pe care il vom pregati, incepand cu a doua proprietate vom solicita o impozitare suplimentara. Prima proprietate se impoziteaza normal, iar incepand cu a doua proprietate se impoziteaza suplimentar, pentru a putea sa aducem un plus de venituri la bugetul de stat si a avea un efort de solidaritate si din partea celor care au mai multe proprietati”, i-a indicat premierul ministrului de Finante, Sebastian Vladescu. “Si ei sa contribuie in Romania la acest efort de austeritate pe care il facem in momentul de fata prin impozitarea suplimentara incepand cu a doua proprietate, continuand cu a treia, a patra sau cate alte proprietati, printr-o impozitare suplimentara a acestora”, si-a motivat premierul decizia.

Trebuie precizat ca, si in prezent, impozitul pentru a doua proprietate este mai mare decat cel pentru prima. Potrivit articolului 252 din Codul Fiscal, “daca o persoana fizica are in proprietate doua sau mai multe cladiri utilizate ca locuinta, care nu sunt inchiriate unei alte persoane, impozitul pe cladiri se majoreza dupa cum urmeaza:
a) cu 15% pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu;
b) cu 50% pentru cea de-a doua cladire in afara celei de la adresa de domiciliu;
c) cu 75% pentru cea de-a treia cladire in afara celei de la adresa de domiciliu;
d) cu 100% pentru cea de-a patra cladire si urmatoarele in afara celei de la adresa de domiciliu”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS