Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Imunitatea lui Borbely, la Comisia juridică a Camerei

Imunitatea lui Borbely, la Comisia juridică a Camerei

scris de A.B.
4 afisari

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor va discuta, marţi, cererea ministrului Justiţiei de ridicare a imunităţii parlamentare a deputatului UDMR Laszlo Borbely, fost ministru al Mediului.

 comisia juridicaDaniel Buda, preşedintele Comisiei, a precizat că deocamdată deputatul Laszlo Borbely nu a confirmat, dar nici nu a infirmat participarea sa la şedinţă.

 Potrivit Statutului deputaţilor şi senatorilor, şedinţa Comisiei juridice se va desfăşura cu uşile închise, având în vedere că în orice situaţie în care se discută o măsură privitoare la o persoană şedinţa este secretă.

 După adoptarea unei decizii prin care se va propune ridicarea imunităţii parlamentare a lui Laszlo Borbely sau se va respinge solicitarea formulată de ministrul Justiţiei la cererea procurorilor DNA, Comisia juridică va înainta plenului spre dezbatere şi adoptare raportul întocmit în acest caz.

 Săptămâna trecută, secretarul Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, Niculae Mircovici, a precizat că în plen cazul Borbely va fi dezbătut pe 17 aprilie, pentru că atunci este programată prima şedinţă.

 Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, i-a solicitat miercurea trecută ministrului Justiţiei, la cererea procurorilor anticorupţie, declanşarea procedurilor pentru obţinerea avizului din partea Camerei Deputaţilor, necesar declanşării urmăririi penale faţă de Laszlo Borbely, deputat UDMR, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi infracţiunea de fals în declaraţiile de avere.

 Marţi, după şedinţa în care se va discuta cazul Borbely, deputaţii jurişti vor continua dezbaterile şi la proiectul de revizuire a Constituţiei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult