Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Incidentele electorale – Buletine de vot gata ştampilate

Incidentele electorale – Buletine de vot gata ştampilate

scris de A.H.
8 afisari

Pentru prima dată, la scrutinul din acest an, primarii sunt aleşi într-un singur tur, astfel că va fi declarat câştigător candidatul care obţine cel mai mare număr de voturi. Pe lângă primari, alegătorii mai votează preşedinţii de consilii judeţene şi consilierii judeţeni şi locali.

Astfel, fiecare votant primeşte la secţia de votare patru buletine de vot: unul pentru alegerea preşedintelui consiliului judeţean, unul pentru alegerea primarului, unul pentru consiliul judeţean şi unul pentru consiliul local. O situaţie aparte se regăseşte la Bucureşti unde alegătorii pot vota pentru alegerea primarului general, pentru primarul de sector, pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi pentru consiliul local de sector.

Spre deosebire de anii trecuţi, la alegerile locale din 2012, buletinele de vot mâzgălite de alegători sau cele pe care aceştia vor pune mai multe ştampile vor fi considerate valabile, potrivit unei decizii a Biroului Electoral Central.

În localitatea Panciu, din Vrancea, în secţia de votare s-au găsit mai multe buletine de vot gata ştampilate, anunţă rtv.net. Din primele informaţii, se pare că unul dintre reprezentanţii partidelor în comisia de votare a reclamat faptul că un alegător ar fi primit câte trei exemplare din fiecare buletin de vot, pentru Consiliul Judeţean, Consiliul Local şi primar. Reclamanţii şi-au dat seama de neregulă  când un alt alegător a primit tot nouă buletine de vot în loc de trei, dar le-a înapoiat pe cele care erau în plus. Incidentul a fost  anunţat la 112 şi la Biroul Electoral Judeţean.

Cum alegem duminică

1 comentariu

ha-he-ileanu 10-06-2012 - 11:21

disperarea portolacheilor este la cote maxime ! orice „jmekerie” este buna …

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult