Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Independentii vor acum „gatul” lui Geoana

Independentii vor acum „gatul” lui Geoana

scris de Ziua Veche
5 afisari

Grupul independentilor din Senat cere sanctionarea lui Mircea Geoana pe motiv ca nu respecta regulamentul. Senatorii acuza faptul ca presedintele Senatului a refuzat miercuri cererea ca Serban Mihailescu sa faca parte din Comisia de regulament. Si chiar daca PDL a anuntat ca momentan renunta la cererea de revocare, independentii au preluat initiativa.


Liderul grupului independentilor senatorul Liviu Campanu a declarat pentru ziuaveche.ro ca „am depus o cerere la Comisia juridica si cea de imunitati prin care cer sanctionarea presedintelui pentru ca nu e normal sa incalce regulamentul”. Campanu a explicat faptul ca in baza regulamentului Senatului, cea mai dura sanctiune poate fi suspendarea lui Geoana din functie timp de 30 de zile. „Cererea mea se refera la incalcarea art. 66 alin. 4 al Regulamentului, potrivit caruia orice grup parlamentar are reprezentant in Comisia de Regulament. Aici nu mai e vorba de Constitutie, ci numai de litera regulamentului”, a precizat Campanu. Pe de alta parte am incercat sa aflam de la Campanu detalii despre viitoarea structura a partidului ce urmeaza a fi inregistrat zilele acestea la Tribunal insa acesta a fost zgarcit in detalii. Surse parlamentare ne-au declarat ca desi toti colegii senatori si deputati il asimileaza pe Campanu ca parte din viitorul partid putand chiar ocupa functia de vicepresedinte in noua structura, acesta nu va semna adeziunea la acest partid preferand sa ramana in continuare independent.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS