Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Înfierat, cu furie: Ce spune Blaga despre Ponta

Înfierat, cu furie: Ce spune Blaga despre Ponta

scris de A.B.
5 afisari

Liderul PDL Vasile Blaga i-a spus, premierului desemnat Victor Ponta, că a înfierat cu o furie fără egal traseismul politic şi a considerat ilegitimă fosta coaliţie din cauza UNPR. El i-a cerut lui Ponta  să explice de ce îi primeşte acum pe cei dispuşi să-şi tranzacţioneze viitorul politic.

Vasile Blaga (foto Agerpres)

foto: Agerpres

Aţi înfierat cu o furie fără egal traseismul politic. Aţi aruncat cele mai grele vorbe asupra celor care îl practică şi aţi declarat că doriţi să modificaţi Constituţia pentru a interzice acest blamabil fenomen. Astăzi veniţi în Parlament şi cereţi votul de încerdere unei majorităţi născute în urma pactului cu UNPR şi primirii cu braţele deschise a tuturor celor dispuşi să-şi tranzacţioneze viitorul politic dincolo de morală, a strigat Blaga către Ponta de la tribuna Parlamentului.

Care este încrederea pe care cetăţenii României pot să o aibă în vorbele şi angajamentele dumneavoastră?, l-a întrebat liderul PDL pe Victor Ponta.

Pe de altă parte, Blaga i-a mai spus premierului desemnat că abordarea lui în privinţa înfiinţării unei linii în limba maghiară şi engleză la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş este falsă, arătând că acesta vrea să câştige electoral pe teme naţionaliste.

„Abordarea unei asemenea teme este ipocrizie dictată de calcul electoral”, a declarat pentru Mediafax Blaga, arătând că la Cluj sunt zece mii de studenţi care învaţă în limba maghiară.

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat, luni, în plenul Parlamentului, că majoritatea care susţine Guvernul său este una legitimă, el precizând că, la alegerile din 2008, PSD, PNL şi PC au obţinut majoritatea mandatelor în Legislativ.

Pentru a-şi asigura majoritatea în Parlament, Victor Ponta a semnat un protocol cu UNPR şi unul cu grupul deputaţilor minorităţilor, care până la moţiunea de cenzură care a dus la căderea Guvernului Ungureanu au făcut parte din coaliţia formată împreună cu PDL şi UDMR.

11 comentarii

Mache 08-05-2012 - 04:50

Io inteleg acum ca Blaga trebuie sa i-o traga peste bot lui Ponta. Dar probabil ca pe partea ailalta ranjeste fericit.

Ce poate fi mai reconfortant decat sa reusesti sa te debarasezi in mod elegant (adica pleaca singuri si de buna voie) de alde UNPR chiar inainte de alegeri?! Si daca ar fi numai debarasarea, dar sa-i mai si arunci in carca USL-asilor, asta-i intr-adevar o inginerie maiastra. Dupa alegeri doar s-or intoarce inapoi, dupa datina… 🙂 🙂 🙂

In prostia lui cea fara de margini, Geoana a avut si el, atunci cand l-au ras de la sefia senatului, o revelatie care se adevereste azi tot mai mult. A spus Geoana ca in PSD-ul lui Ponta lupta pentru supravietuire devine mai ceva ca aia de pe Titanic. Mai intai locurile cedate la liberali pentru ca protoclul USL zice 1:1 PSD si ACD chiar daca raportul real e probabil de 2:1 sau poate chiar 3:1. Apoi acum la spartul targului mai rasar si UNPR-eii care trebuie si ei ghiftuiti saracii (ca tare greu le-a fi fost bietilor de ei la putere calariti de alde Basescu si Boc 😉 ). Si apoi cum sa fie ghiftuiti si astia daca nu tot subtiind portiile PSD-eilor ce au indurat in opozitie crunta opresiune bashinista?! 😉 , 🙂 , 🙂

Europeanuul 08-05-2012 - 13:03

Din pacate partidul PDL a inceput sa se dezintegrese (de facto miezul ideologic al partidului nu mai exista). Nu mai exista dezbateri in PDL, idealurile si doctrina partidului s-au redus la polemicele si rinjetele malefice ale lui Basescu (deciziile la rindul lor sint luate de un grup de privilegiati in relatie directa cu familia lui).

http://www.youtube.com/watch?v=8Iwcs82RRf0

http://www.youtube.com/watch?v=VQa70b-rPUc

Pentru electorat PDL = Basescu si spre deosebire de anul 2008, Basescu se confrunta cu o antipatie masiva. Electoratul s-a acrit de jocul lui de glezne, hiperbolele gongorice si retorica lui bombastica de 3 parale (increderea, sclipirea si imaginea lui intelijenta de altadata s-au dus pe apa simbetei).

BULA 09-05-2012 - 10:18

Basescu a fost recrutat de anglo-americani inca de pe vremea cand bisnitarea la Anvers. El si-a indeplinit misiunea primita (sa instraineze cat mai mult din averea Romaniei) si acum incearca sa faca „exercitii in plus”.

Europeanuul 09-05-2012 - 14:21

Bula, Basescu a fost un demnitar inalt al fostului stat ilegal si criminal. Revolutia din ’89 l-a prins pe postul de Director Jeneral al Inspectoratului Marinei Civile RSR. Postul i la aranjat tata, un fost jeneral cu dunga rosie la chipiu (facut de clasa muncitoare) care a a vut si el ceva pile prin niste „colegi” tocmai la Ileana Consizeana. A schimbat si el tabara imediat dupa Decembrie ’89 impreuna cu marea majoritate a fostilor aplaudici si demnitari (un lingau fara pereche).

P.S.
sa sti ca eu ii respect pe toti cei care au luptat impotriva regimului criminal si si-au riscat viata pentru libertatile lor (inainte de ’89).

BULA 09-05-2012 - 15:27

Ca a fost demnitar comunist, conteaza mai putin. Important este ca a tradat si a trecut de partea inamicilor Romaniei. Asa se explica de ce a vandut flota (peste 360 nave) si a indatorat tara la FMI. Dar a fost in gasca cu multi altii, ca doar nu putea sa faca de unul singur atata rau.

ALIN POENAR 09-05-2012 - 08:25

Sunt jenat de ce se intimpla.Cind ma uit la Ponta parca as trai in Tang.Comparatil cu Ungureanu,daca credeti ca o puteti face.

urbos 09-05-2012 - 08:38

Ungureanu? Handicapatul ala caruia ii jucau ochii in cap ca la maniaci? Talambul incompetent cu mecla de utecist retardat? Tartanul ala ordinar, vandut, canalie fara caracter, oportunist infect si prost cu spume, dar cu ifose de mare scula? Hai sa fim seriosi domnule.

geek-a-contra 09-05-2012 - 08:45

ei, da! ai pus punctul pe y. fara a mai vorbi despre basescu care, prin comparatie, n’asa, este prototipul superintelectualului de super rasa 🙂

Ciu Huhu 09-05-2012 - 10:02

Pentru MRU nu merita sa dai nici doi bani, nici doi bani nu valoreaza.

BULA 09-05-2012 - 10:11

MRU este un dusman al romanilor, un agent strain.

Ciu Huhu 09-05-2012 - 14:05

Se vorbeste pe la colturi ca-i agent al Mossad, doar e evreu.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult