Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE Înlocuirea lui Geoană, în plenul Senatului

UPDATE Înlocuirea lui Geoană, în plenul Senatului

scris de M.A.
3 afisari

UPDATE 18.10. Şedinţa plenului Senatului de luni a fost suspendată după ce liderul grupului parlamentar al PDL, Cristian Rădulescu, a solicitat o a doua pauză de consultări. Senatorii Puterii au părăsit sala de plen, cvorumul necesar lucrărilor plenului Senatului nefiind întrunit. La ieşirea din sala de plen, Mircea Geoană a declarat că programul senatorilor este până la ora 18.00.

PSD a solicitat oficial în plenul Senatului înlocuirea din funcţie a lui Mircea Geoană.

senat - foto agerpres

Senat - foto Agerpres

Liderul PSD, Ilie Sârbu, a făcut la tribună solicitarea de introducere a acestui punct pe ordinea de zi a plenului de luni. În schimb, Mircea Geoană a spus că nu sunt întrunite condiţiile regulamentului Senatului şi, în consecinţă, nu poate introduce cerea pe ordinea de zi. De asemenea, reprezentanţii PDL au cerut pauză de consultări.

Decizia Biroului Permanent Naţional al PSD este de a-l propune pentru funcţia de preşedinte al Senatului pe Titus Corlăţean, a anunţat luni preşedintele partidului, Victor Ponta. El a precizat că funcţia din care urmează să fie înlocuit Mircea Geoană aparţine partidului, transmite Agerpres.  „Decizia e clară: funcţia de preşedinte al Senatului, obţinută de PSD prin voturile cetăţenilor, trebuie să fie ocupată de un senator al opoziţiei, conform deciziei BPN şi grupului senatorial. Decizia de azi este ca pentru aceasta funcţie să-l propunem pe dl senator Titus Corlăţean„, a anunţat Ponta, care a adăugat că şi funcţia de preşedinte al Comisiei de politică externă, deţinută de Corlăţean, aparţine tot PSD.

El a arătat că decizia a fost luată pentru că funcţia de preşedinte al Senatului aparţine PSD până la sfârşitul acestei legislaturi şi are o anumită semnificaţie pe plan extern, pe plan senatorial, dar şi în plan politic. „Nimeni nu poate merge în străinătate fără a avea un mandat. (…) Nimeni nu îl poate invita pe primul-ministru fără ca niciun senator să ştie acest lucru”, a motivat Ponta.

Mircea Geoană nu renunţă

Mircea Geoană a declarat luni că nu renunţă la şefia Senatului. El a arătat că nu acceptă „decizii aiurite” ca cea de azi si apreciază că se încearcă „oferirea pe tavă actualei puteri funcţia de preşedinte al Senatului‘. Geoană spune că decizia privind înlocuirea sa de la funcţia de preşedinte al Senatului este luată de conducerea PSD fără a i se aduce vreun reproş şi consideră că aceasta face rău partidului.

„Să mă bată Dumnezeu dacă înţeleg care este calculul din spatele acestei decizii. (…) Pur şi simplu nu am primit niciun reproş efectiv, am senzaţia că vizita mea în America e ceva neobişnuit pentru cineva”, a adăugat Geoană.

El a menţionat că este posibil să fi deranjat anunţul referitor la candidatura la prezidenţiale. „Nu am făcut altceva decât să respect protocolul USL – care spune ca cel mai bine plasaţi candidaţi în sondaje să candideze la preşedinţie”, a menţionat el.

7 comentarii

urbos 07-11-2011 - 18:15

Se pare ca bosorogul emasculat Ilie Sarbu il sfatuieste pe Ponta atat de bine. Poate cugeta fraieru in noaptea asta si se trezeste pana maine. Geoana e un handicapat, dar PSD nu va putea sa mentina presedintia Senatului daca incearca sa-l dea jos.

ivan 07-11-2011 - 19:12

Inca o dovada de infantilism politic din partea lui Ponta.

Ciu Huhu 07-11-2011 - 19:21

Daca Ponta-l obliga pe Gioana sa-si dea demisia din functia de presedinte a Senatului, PSD pierde conducerea Senatului!

Pribeagul 07-11-2011 - 20:38

„mai bine cu un deştept la pagubă decât cu un prost la câştig”

Ce mai vreti de la amaritul asta?

Sa se duca invirtindu-se de unde a venit! Sa nu mai auzim de el!

Ce-i daca PSul va pierde presedintia Senatului? Chiar daca o va pierde, este cea mai mare pierdere pe catre a avut-o PSDul sau Romania?

Pincipala noastra preocuparea sa fie:

– alegerile sa locale sa fie in semestrul I si cele parlamentare in semestrul II 2012. Ce atitea modificari, de nu mai stie nimeni ce este bine si ce este rau! Lasati-le dracului cum sunt!
– la alegerile parlamentare sa nu mai mai fie ales nici un membru al actualului Parlament!

Ajunge!

„Prea v-aţi atătat arama sfâşiind această ţară,
Prea făcurăţi neamul nostru de ruşine şi ocară,
Prea v-aţi bătut joc de limbă, de străbuni şi obicei,
Ca să nu s-arate-odată ce sunteţi – nişte mişei!”

urbos 07-11-2011 - 20:45

Alesii sint ca neamu,. asa ca neamu sa faca ciocu mic, nu sa scrie poezii si sa se lamenteze ca un rahat. Alege la intamplare din „popor” pe altii cu care sa umpli Parlamentul si Parlamentul va arata la fel.

De acele „atatea modificari” se ocupa PDL, nu ceilalti.

Pribeagul 07-11-2011 - 22:00

Nu, alesii nu sunt ca „neamu”!

Rahat poti fi tu, nu „neamu”!

Personalitatile in istorie sunt rare. Asta nu inseamna ca nu sunt.

Mircea Hamza 08-11-2011 - 10:04

Un divorţ târziu, dar necesar. Dintotdeauna, prestaţia lui Geoană a adus mari şi grele deservicii PSD. Să nu uităm că din SUA i-a trimis lui Emil Constantinescu o scrisoare de felicitare pentru că a fost ales preşedintele României şi că a scăpat ţara de Ion Iliescu. Se vede că nici Ion Iliescu n-a uitat. Cât a fost liderul PSD, partidul a câştigat toate, dar toate alegerile şi, graţie calităţilor de diplomat ale lui Geoană, PSD a ajuns pe locul doi şi, implicit , în Opoziţie. Ce să mai spun despre intrarea la guvernare alături de PDL şi, apoi, ieşirea precipitată de la guvernare a partidului înainte de alegeri, lăsând practic PDL să aranjeze alegerile, cu rezultatele ştiute. Despre alegerile prezidenţiale spun doar atât: oricine l-ar fi bătut pe Băsescu, cu o singură şi notabilă excepţie, reprezentată de Prostănac. Nu uitaţi că acelaşi Geoană a declarat cu un an înainte de alegeri că îl admiră pe Băsescu. Cum s-ar putea lupta cineva pe viaţă şi pe moarte cu un altul pe care îl admiră? Se zice că toate drumurile duc la Roma. Am convingerea că nu de azi de ieri toate drumurile lui Geoană duc în braţele lui Băsescu. Vom trăi şi vom vedea cum această apreciere a mea se adevereşte pas cu pas. Cât despre combinaţiile lui Băsescu, găsiţi mai multe filme pe http://www.mirceahamza.com.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult