Întâlnire cu scântei: Băsescu vs Ponta la Palatul Cotroceni | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE: Întâlnire cu scântei: Băsescu cheamă Guvernul Ponta la Palatul Cotroceni

UPDATE: Întâlnire cu scântei: Băsescu cheamă Guvernul Ponta la Palatul Cotroceni

scris de A.H.
2 afisari

UPDATE- Premierul Victor Ponta a declarat că întâlnirea pe care o va avea miercuri cu preşedintele Traian Băsescu va clarifica faptul că şedinţele de guvern nu se ţin la Cotroceni, în contextul în care şeful executivului merge fără miniştri la întrevedere.

‘Sigur voi merge eu. Preşedintele se consultă cu primul-ministru când este cazul. Membrii Guvernului au fiecare activitatea lor. Nu facem şedinţa de guvern la Cotroceni, că nu mai suntem Guvernul Boc sau Ungureanu. Sedinţele de guvern se ţin la Palatul Victoria, iar eu sigur, dacă preşedintele ne-a solicitat, mă duc să discutăm, să-l informez pe preşedinte în ce stadiu se află Guvernul cu respectivele subiecte, subiecte care altfel sunt de competenţa Guvernului, evident‘, a spus Ponta, marţi seara, la România TV.

El a mai declarat că întâlnirea de la Cotroceni va demonstra că ‘un preşedinte care îşi respectă atribuţiile constituţionale poate dialoga şi avea o relaţie foarte normală cu un prim-ministru care îşi respectă atribuţiile constituţionale’.

‘Cred că va aduce încă o dată o clarificare a faptului că şedinţele de guvern nu se ţin la Cotroceni, ca pe vremea lui Boc, ci se ţin la Palatul Victoria, că Guvernul are atribuţiile sale şi răspunde în faţa Parlamentului, iar un preşedinte care îşi respectă atribuţiile constituţionale poate dialoga şi avea o relaţie foarte normală cu un prim-ministru care îşi respectă atribuţiile constituţionale’, a spus Ponta la RTV, menţionând că va face tot ce depinde de el pentru a evita o nouă criză.

Întrebat dacă va merge singur la Cotroceni, premierul a afirmat că, probabil, va fi însoţit de un consilier.

‘Aş fi mers împreună cu domnul vicepremier, cu domnul Florin Georgescu, dar exact la acea oră are prima discuţie cu cei de la FMI, aşa încât eu cred că e mai important sa fie la discuţia cu delegaţia FMI domnul Georgescu’, a precizat şeful Guvernului.
UPDATE – Administraţia Prezidenţiala a dat publicităţii, marţi seară, un comunicat de presă prin care anunţă că va avea loc o întâlnire cu Guvernul.

Potrivit comunicatului,  „Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a invitat Guvernul României la consultări miercuri, 7 noiembrie a.c., 11.00, la Palatul Cotroceni, în conformitate cu prevederile Articolului 86 din Constituţia României. Temele de consultări, comunicate Guvernului, sunt:

acordul stand-by cu FMI şi Comisia Europeană – stadiul implementării măsurilor structurale, în perspectiva începerii noii misiuni comune a instituţiilor financiare;
stadiul îndeplinirii obligaţiilor asumate în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare;
reluarea plăţilor în cadrul Programelor Operaţionale aflate în proces de suspendare: măsurile avute în vedere de Guvern pentru remedierea deficienţelor constatate de Comisia Europeană în sistemele de management şi control ale Programului Operaţional Regional – Regio, Programului Operaţional Sectorial Transport şi Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, precum şi în ceea ce priveşte Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane şi Programul Operaţional Asistenţă Tehnică;
bugetul naţional pe anul 2013 – prioritizarea cheltuielilor bugetare astfel încât să se asigure sustenabilitate şi creştere economică;
poziţia Guvernului în cadrul negocierilor privind viitorul Cadrul Financiar Multianual al Uniunii Europene (2014 – 2020) şi corelarea acestuia cu strategia fiscal-bugetară deja aprobată.”

Victor Ponta se va întâlni cu preşedintele Traian Băsescu pentru a discuta despre vizita delegaţiei FMI în România. Întrevederea va avea loc la iniţiativa şefului statului, care i-a trimis o invitaţie primului ministru în acest sens.

ponta si basescuGuvernul a anunțat că premierul Victor Ponta are o întâlnire cu președintele Traian Băsescu, miercuri, la Palatul Cotroceni, pentru a discuta despre vizita FMI în România.

„Preşedintele Băsescu mi-a adresat o solicitare, în baza prevederilor constituţionale, să avem o consultare pe aceste teme importante şi bineînţeles că am răspuns pozitiv. Nici nu aveam cum să nu răspund”, a precizat premierul. Întâlnirea dintre Băsescu şi Ponta va avea loc miercuri 7 noiembrie la ora 11,00.

11 comentarii

digital 06-11-2012 - 19:09

14 martie 2011; TVR 1 – emisiunea Ediţie specială
Începutul lunii martie a anului 2011 a fost cutremurat de arestările din vămi. Tot atunci, un lider sindical, dar nu numai el, îl acuza pe Sorin Blejnar că ar fi personajul cheie în dirijarea banilor murdari spre puşculiţa PDL. La TVR, Traian Băsescu este chestionat în legătură cu acuzaţiile care i se aduc lui Sorin Blejnar. Iată nu stenograma, ci transcriptul pasajului din emisiune în care preşedintele spune românilor ce ştie legat de Sorin Blejnar. Reţineţi ce spune Traian Băsescu despre Sorin Blejnar.
Ramona Avramescu: Şi politicul nu are nicio implicare, domnule preşedinte?
Pentru că aceşti şefi de vămi sunt numiţi, până la urmă, prin decizie politică.
Traian Băsescu: Da. Eu până în momentul de faţă vă spun ce am eu ca informaţie
nu am informaţii legate de vreun om politic care să fie implicat. Când mă refer la om politic mă refer la miniştri, la parlamentari care să fie parte a acestui sistem mafiot fără să susţin cumva că nu sunt numiri politice în sistemul vamal pe interveneţia unui parlamentar, a unui ministru, a unui…, dar nu cred că până în momentul de faţă, cel puţin, eu nu am informaţii că aceste numiri influenţate politic s-au transformat pe urmă într-o variantă de drenare a banilor de la cei numiţi către respectivul politician. Spun că nu am informaţii. Poate că anchetele vor demonstra altceva. Până în momentul de faţă nu există această informaţie.
Ramona Avramescu: Deci, nu consideraţi că acuzaţiile la adresa domnului
Blejnar sunt credibile?

Traian Băsescu: Eu vă spun că nu sunt credibile la adresa domnului Blaga. Pe
Blejnar nu îl cunosc. Înţeleg că a fost numit, este tehnician, nu a fost în partid, habar nu am de unde vine Blejnar.

Ramona Avramescu: A fost numit, totuşi, cu sprijin politic al filialei PD-L de la
Arad.
Traian Băsescu: Da. Deci, nu îl cunosc, de aceea nu mă pot pronunţa dacă este un om atins de corupţie, dacă nu … nu ştiu. Dar, în mod cert poveştile lansate de Lincu, domnul Lincu, unul din liderii sindicali că la Blaga ar ajunge resursele, sunt o intoxicare absolut ridicolă.

21 octombrie 2012 – se publică stenograme din septembrie 2010
Recitiţi cu mare atenţie următoarele două mici fragmente din stenogramele publicate în aceste zile.

Sorin Blejnar: Să trăiţi, domnu preşedinte
Traian Băsescu: Salut Sorine.

Sorin Blejnar: V-am trimis o dată pe mail situaţia aia cu constructorii.
Traian Băsescu: Da, mă. Eu am şi făcut o confuzie că era primul în lista datornicilor Tehnologica şi am zis că e o listă cu constructori. Da nu erau numai constructori acolo.
Elena Udrea: Scuză-mă, Sorine, am uitat să te sun

Elena Udrea: Ok, ok, bine. Păi atunci ne vedem mâine și îmi spui tu.
Sorin Blejnar: Da, vin la ce ora: la nouă jumate, zece, când zici
Elena Udrea: La 9 30 că la 10 pe urmă mă duc la președinte
Sorin Blejnar: La 9 30. eu acuma mă duc la președinte.

Concluzii
Traian Băsescu se cunoştea foarte bine cu Sorin Blejnar. O dovedesc discuţiile telefonice dintre cei doi din 2010 . Pentru uzul populaţiei, Traian Băsescu declara în 2011, pe postul public de televiziune că nu a auzit vreodată de Sorin Blejnar.
Iar 6 iulie 2012, la Palatul Cotroceni, Traian Băsescu declara: „eu nu am minţit niciodată”

Paul din Ohio 06-11-2012 - 19:59

digital, uite si alte ispravi ale lui Ba’secu-KGB (articol de George Bogdan la

Arhivele din Belgia încep încet-încet să se deschidă. Ele dezvăluie aspecte din activitatea unor foşti securişti români pe teritoriul regatului belgian. O incursiune în arhivele presei belgiene aduce la suprafaţă elemente despre reţeaua de spionaj românească. În această reţea au fost implicaţi şi Traian Băsescu şi prietenul său, generalul Dragoş Diaconescu. Reţeaua a fost descoperită de serviciile belgiene că vindea secrete tehnologice şi militare sovieticilor.
Sub titlul „De l’argent pour la Securitate” (Bani pentru Securitate), săptămânalul belgian „Europe Magazine” a publicat în 20 decembrie 1991 o anchetă despre activitatea reţelei de spionaj a lui Ceauşescu în Belgia. Săptămânalul lua în vizor relaţiile obscure ale unor ofiţeri acoperiţi ai Securităţii cu agenţi sovietici din regatul belgian monitorizaţi atent de serviciile belgiene de informaţii (Sûreté de l’Etat). Aceste relaţii datau din timpul Războiului Rece şi au continuat o perioadă şi după căderea comunismului. Una din firmele româneşti coordonate de DIE pe teritorul belgian era şi firma „Argus”, condusă la acea vreme de doi colonei din DIE: Dragoş Diaconescu (prieten cu Băsescu, arestat recent pentru fraude bancare) şi Gheorghe Voinoiu.
Articolul din săptămânalul belgian dezvăluie că una dintre cele mai importante firmă străine din Liége, „Armorim e Irmasos” (firmă portugheză aparţinând concernului Corticeira Amorim S.G.P.S.), făcea afaceri cu securiştii lui Ceauşescu din Belgia. Prietenul lui Băsescu, şi coleg de reţea informativă cu acesta, generalul Diaconescu, reuşise să tragă ţeapă acestei firme portugheze. Securitatea cumpăra anumite produse de la „Armorim e Irmasos”, dar de plătit plătea printr-un soi de troc mizer, oferind în loc de bani produse industriale. Condiţiile impuse cu tupeu de colonelul – la acea vreme – Dragoş Diaconescu erau două: firma din Liége să ofere comision „prietenilor săi de la Securitate” (cei care, ulterior, se vor converti la capitalism, după căderea lui Ceauşescu) şi să accepte să fie plătită cu cauciuc sintetic. Numai că, după ce tranzacţia a fost perfectată şi comisioanele plătite, portughezii de la „Armorim e Irmasos” descoperă că ceea ce au primit era cauciuc sintetic de cea mai proastă calitate, care nu mai putea fi nici folosit în producţia industrială, şi nici nu putea fi revândut în alte părţi ale Europei.
În continuare, ancheta face legătura între această afacere a unor ofiţeri acoperiţi ai DIE şi o alta derulată de o altă firmă românească din Anvers, înainte de căderea comunismului. Este vorba de funcţionari din şanteriere navale din Belgia şi Olanda care furnizau, prin intermediul unor ofiţei români din Anvers, informaţii tehnologice sovieticilor, în special despre materiale folosite pentru submarinele NATO şi despre materiale rezistente la temperaturti înalte destinate aparatelor militare. „Produse considerate strategice de către administraţia americană le-au parvenit astfel sovieticilor”, scria „Europe Magazine”aceeaşi pagină, într-un alt articol intitulat, „Les néo-staliniens sont encore là”, săptămânalul belgian aminteşte şi de iluzia pe care o trăiau occidentalii, imediat după căderea comunismului în Est, că fosta Uniune Sovietică şi România ar fi încetat imediat să mai spioneze şi să îşi mai folosească fostele lor reţele de spioni. Totodată, într-un articol publicat în „Le Soir” pe 11 aprilie 1992, articol semnat de Rene Haquin şi Alain Guillaume, se aminteşte de cazul unui diplomat belgian, Eugeen Michiels (care ocupa funcţia de director la ministerul belgian de externe), care a fost arestat în 1983, după ce a fost descoperit că furnizase informaţii sensibile privind tehnologia NATO aceloraşi ofiţeri ai DIE plasaţi de Ceauşescu în Belgia, şi care, la rândul lor, le retransmiseseră şi sovieticilor. Într-o casetă personală de la o bancă din Bruxelles, diplomatul belgian depozitase un microfilm şi suma de 425.000 de franci belgieni (echivalentul actual a sumei de 10.000 de euro).
George Bogdan
Publicat Luni, 05 noiembrie 2012

digital 06-11-2012 - 21:11

ce vreți mă porcilor să-l aplaud pe băsescu,așa cum faceți voi,mă nenorociților?!
taiați mă mă otevizaților,și lăsați-o pe camy singură pe forum poate vă plac șlapii ei jeghoși!

Huhu Ciu 06-11-2012 - 21:22

Si io-s convins ca cenzorul din seara asta e basist-pedelist, taie toate comentariile impotriva dictatorului Basescu!

popa prostu 07-11-2012 - 00:43

Cenzor pro-basist la ziar cvasi-legionar?

urbos 06-11-2012 - 22:12

Vad ca astia mi-au taiat mesajul in care intrebam ce cauta dobitocul de Ponta la Cotroceni. Lepra de Basescu sa vina la guvern daca vrea ceva.
Problema este ca nu cumva prostul Ponta sa fie santajat si sa mai tradeze o data.

BULA 07-11-2012 - 12:48

El comandante Ponta, v-a taiat cu septarul pe la spate si acum face jocurile cu Basescu.

http://www.youtube.com/watch?v=J6ZjnxnDSOM&feature=related

popa prostu 07-11-2012 - 00:37

Desteapta-te Gheorghe, desteapta-te Ioane!
De prosti, sunteti prosti batuti in piroane.
Viitorul cu Ponta e plin de bulboane
Nu trece mult si-o sa roadeti ciolane.

urbos 07-11-2012 - 00:56

Si ma-ta guita in iad, din cazane
Ca te-a facut prost si vierme tartane,
Amintindu-si si-acum cu durere fiorul
Cand prin tufisuri si santuri o viola Kiorul.

popa prostu 07-11-2012 - 01:07

Shitalot speaks in ză English
He is Prezident of ză fish
Shitalot makes conversation
With FMI delegation

Refren:
Come on, baby, Shitalot
Shitalot is polyglot

…Who da’ man, yo?.. Who da’ man?…

Give ză money FMI
Ză pipăl ar laving mi
Ai giv iu feliciteişăn
Iu giv mi ză finanţeişăn

Refren:
Come on, baby, Shitalot
You are very patriot

…Who loves ya, baby?…. Who loves ya?…

Shitalot is very funny
He is better than Buggs Bunny
Superstar Antena 3
Voiculescu is OK

Refren:
Come on, baby, Shitalot

Shitalot, big patriot

… No shit, baby!… Just bullshit…

We are at the gates of doom
Shitalot is in the bedroom
He and Victor are like brazars
Romania’s Termineitars

Refren final:
Come on, baby, Shitalot
Shitalot is polyglot
Come on, baby, Shitalot
You’re the final patriot

http://www.youtube.com/watch?v=1LhM7lYaIVU

popa prostu 07-11-2012 - 01:44

alt=”“YES ” width=”120″ height=”119″ />

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult