Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Întâlnire fără consens între Traian Băsescu şi Victor Ponta

Întâlnire fără consens între Traian Băsescu şi Victor Ponta

scris de Laurentiu Banches
5 afisari

Joi, premierul Victor Ponta s-a întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu să discute despre reprezentarea României la Consiliul European (CE), dar nu au reuşit să ajungă la un acord.

Basescu si Ponta nu au ajuns la un acord in legatura cu participarea la CE

După încheierea întâlnirii, surse din PSD au declarat, conform mediafax, că deşi premierul şi preşedintele au discutat despre participarea la reuniunea CE în dimineaţa zilei de joi, 14 iunie, aceştia nu au ajuns la nici un acord. Miercuri seara, Traian Băsescu anunţase că nu se va pune în “situaţii ridicole” şi ca nimeni să nu-i ceară să abdice de la atribuţile constituţionale, astfel că faptul că nu au ajuns la un acord în urma acestei întrevederi e de înţeles.

Înainte de întâlnirea cu preşedintele, Victor Ponta a ţinut să sublinieze că el va fi “cel care va reprezenta România la reuniunea din 28 iunie şi nu Traian Băsescu, asta în pofida faptului că atât el, cât şi preşedintele Băsescu au primit invitaţii la consiliul. El a precizat că nu are cum să renunţe la hotărârea de a participă întrucât asta ar însemna să încalce decizia Parlamentului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult