Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Intalniri secrete la Cotroceni

Intalniri secrete la Cotroceni

scris de Ziua Veche
3 afisari

La Palatul Cotroceni au inceput lucrarile grupului consultativ pentru elaborarea proiectului Strategiei Nationale de Aparare a Romaniei. Prima reuniune a avut loc in cursul zilei de vineri, 29 ianuarie, sub conducerea lui Iulian Fota, consilier prezidential si seful Departamentului Securitatii Nationale. In afara reprezentantilor institutiilor din sistemul de securitate nationala, la intalnire au fost invitati si cativa reprezentanti ai societatii civile.

 

 

Consultarile de la Palatul Cotroceni vor continua in perioada urmatoare, Iulian Fota stabilind ca pana la finalul lunii martie 2010 sa fie elaborat un draft al Strategiei Nationale de Aparare a Romaniei.Potrivit prevederilor legale, Traian Basescu trebuie in cel mult sase luni de la investitura in functia de Presedinte al Romaniei sa inainteze  spre validare Parlamentului Strategia Nationala de Aparare. Aceasta trebuie aprobata in prealabil de membrii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT).

Guvernul Boc are si el obligatia ca in sase luni de la validare sa prezinte Parlamentului un document intitulat Cartea Alba a Apararii, care defineste obiectivele apararii din perspectiva Programului de Guvernare aprobat de Parlament.

Dupa ce aceste doua documente vor primi votul parlamentarilor, Ministerul Apararii Nationale (MApN) poate incepe elaborarea Strategiei Militare.

Unul dintre participantii la dezbaterea de vinerea trecuta ne-a declarat ca initiativa lui Iulian Fota este binevenita si ca prin acest demers, noul document isi propune anumite clarificari conceptuale si chiar propuneri privind modificarea Constitutiei.

0 comentariu

tgv 23-02-2010 - 07:02

In sfarsit s-a facut dreptate si pentru ‘fostii maci’din armata romana.

pacos 23-02-2010 - 16:21

vreau totusi sa stiu si eu cand intra in vigoare aceasta modificare la legea 384/2006,va multumesc

#3 02-03-2010 - 14:56

Cred ca prin numirea noului Ministru in persoana domnului Gabriel Oprea se v-or repara multe greseli din sistemul militar.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult