Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Întrecerea Năstase-Lăzăroiu. Faza pe bloguri

Întrecerea Năstase-Lăzăroiu. Faza pe bloguri

scris de Roland Catalin Pena
2 afisari

Adrian Năstase şi Sebastian Lăzăroiu au foarte mult timp la dispoziţia soldatului, cum se zicea pe vremea când serveam patria, sub drapel, la o unitate din Pantelimon.

Nastase a dat porumbelul pe polemica cu LazaroiuAltfel, nu se explică cum nu scrie bine unu ceva pe blog depre celălalt, că replica e gata, pe blogul inamicului.

De pildă, lasă Năstase niţel deoparte trebile partidului şi naţiei, şi notează pe blogul său următoarele, fără diacritice, din păcate pentru mine:

„Se pare ca apropiaţii lui Traian Băsescu şi-au pierdut simţul ridicolului. După ce Elena Udrea a declarat că nu a văzut preşedinte mai democrat decât Traian Băsescu, iar Roberta Anastase, că 76% dintre români sunt nehotărâţi şi aşteaptă rezultatele guvernării PDL, a venit rândul lui Sebastian Lăzăroiu să spună o gogonată: „Boc a fost un premier mult mai bun decât Năstase!” Afirmaţia e atât de ridicolă încât nici nu merită comentată. Deşi, dacă se referă la clientela PDL, poate că are dreptate. Remarc însă că dl. Lăzăroiu vorbeşte la trecut despre premierul Boc. Cred că i-a scăpat fără să-şi dea seama”.

Hop-ţop şi Lăzăroiu îşi suspendă pe loc atribuţiile de consilier prezidenţial, doar atâta vreme cât să replice, pe blogary.ro, din nefericire tot fără diacritice. Cum şi las textul, pe simplul motiv că e mult mai lung:

„Nu mi-e clar ce i se pare ridicol fostului premier in afirmatia mea. Poate ca partea pe care a omis sa o citeze si care se referea la domnia sa?

Redau mai jos citatul complet din ce am spus duminica seara la RTV, pentru ca vad ca dl. Nastase e modest si nu vrea sa publice o lauda pe blogul sau: “Pe de altă parte, Boc a fost un premier mult mai bun decât Năstase, care nu a fost un premier rău.”

Iata argumentele:

1. Dl. Emil Boc a condus guvernul intr-o perioada mult mai dificila din punct de vedere economic decat perioada in care a guvernat dl. Nastase:

-Criza economica internationala

-Dezechilibru bugetar generat de guvernul Tariceanu (cu complicitatea PSD)

Dl. Nastase a mostenit o economie asanata de la guvernarea CDR, o crestere economica infiripata de premierul Isarescu si inceperea negocierilor pentru aderarea la UE. Ar fi fost un premier cu adevarat slab daca nu ar fi folosit aceste date de intrare pentru a genera cresterea economica in perioada 2001-2004 (ceea ce a fost un fapt incontestabil). In plus, dl. Nastase a lasat in 2004 un buget echilibrat (si multumita d-lui Tanasescu)

2. Dl. Emil Boc a gestionat politic o coalitie guvernamentala mult mai dificila decat cea a manageriata de dl. Nastase. In vreme ce dl. Nastase avea sprijin parlamentar majoritar confortabil (aici includ si sprijinul subteran al PRM, nu doar cel transparent al UDMR) si cabinet monocolor, dl. Boc a condus un cabinet cu patru partide politice, o majoritate fragila si asimetrica in Senat si Camera Deputatilor (ceea ce a permis adeseori opozitiei sa blocheze si sa tergiverseze).

3. Dl. Emil Boc nu are “agatat” nici un scandal de coruptie dupa doi ani de guvernare. Dl. Nastase,…, nu mai e nevoie sa enumar. Doar premierul Ciorbea a mai fost in aceeasi situatie ca dl. Boc.

4. Dl. Emil Boc s-a ocupat de reforma profunda a statului luand multe masuri nepopulare, dar cu impact pe multi ani de acum incolo: Codul penal si codul civil, mica reforma in justitie (stiu ca nu-i place d-lui Nastase, dar e buna), Legea educatiei, Legea pensiilor, Legea salarizarii unice si urmeaza Codul Muncii. Dl. Nastase a negociat marile dosare cu Uniunea Europeana.  Cred ca doar cel pe Justitie si afaceri interne l-a lasat neterminat (prietenii stiu de ce). A fost totusi un pas in procesul de modernizare, dar, dupa cum s-a vazut, insuficient pentru o reformare profunda a institutiilor.

5. Dl. Emil Boc a lasat presa libera,  deci a contribuit la consolidarea democratiei. Chiar cu riscul de a fi facut pulbere de televiziunile ostile. Despre relatia domnului Nastase cu libertatea presei ii las sa vorbeasca pe jurnalistii onesti care au prins perioada respectiva.

Am folosit trecutul in ce il priveste pe dl. Boc pentru ca m-am referit la ce a facut pana acum ca premier. Exista sansa ca, facand si mai multe lucruri bune, sa devina mult mult mai bun decat dl. Nastase ca premier, nu doar mult mai bun, cum e acum”.

Dacă nu le-a ajuns, îi rog pe cei doi să continue, dar numai cu diacritice. Altfel, mai bine ne vedem fiecare de treaba…:)

2 comentarii

urbos 02-03-2011 - 17:34

Problema e ca imputitul Lazaroiu, javra la curtea Dezaxatului Securist freaca blogu pe bani publici.

Un revoltat 04-03-2011 - 08:53

Nastase e un „ciocoi nou cu body-guard”. Este partas la jefuirea avutiei nationale, jefuire patronata, cu buna stiinta sau din prostie, de mentorul sau „batranul bolshevic”. Minoritarul Lazaroiu ar trebui sanctionat pentru ca fiind platit din bani publici face politica de partid. El este consilierul prestatorului la „marele licurici”. Dar s-a intalnit „tusea cu junghiul”. Cei care sufera sunt romanii. Toate guvernarile post decembriste au fost antiromanesti, dar actuala este „bomboana de pe coliva”. Nu i-ar mai rabda pamantul!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult