Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Iohannis a spus ce guvern vrea

Iohannis a spus ce guvern vrea

scris de A.P.
204 Afisari

Preşedintele Klaus Iohannis după consultările cu partidele parlamentare, că PSD a confirmat că nu a înţeles nimic din evoluţia politică, a chiulit de la consultări . Trebuie instalat urgent un guvern, a spus preşedintele, adăugând că vrea un guvern politic.

Președintele Klaus Iohannis a spus vineri, după consultările de la Cotroceni, că preferă un guvern politic, menționând că PNL este dispus să preia guvernarea.

„Prefer un guvern politic și nu voi căuta altă soluție decât un guvern politic. Astăzi, s-au prezentat partidele și PNL, care a venit primul, a spus clar și răspicat că este dispus să preia guvernarea, chiar dacă este complicat, chiar dacă se anunță un parcurs dificil. Celelalte formațiuni au afirmat că vor sprijini într-o formă sau alta o astfel de abordare. Așa că de pe acum este destul de clar că ne îndreptăm spre un guvern PNL sau un guvern în jurul PNL, urmând în zilele următoare să se clarifice aceste nuanțe”, a spus Iohannis, la Cotroceni.

Klaus Iohannis a spus că acum nu este momentul pentru alegeri anticipate, dar acest subiect va fi luat în discuție după prezidențiale.

”Sunt în favoarea alegerilor anticipate, dar după prezidențiale. De ce? Constituția României nu favorizează alegerile anticipate. Se realizează greu, doar cu sprijinul unei majorități solide în Parlament (…) Sunt dispus să mă implic după prezidențiale”, a zis Klaus Iohannis.

”Dacă ar pica două propuneri pe care le-aș face, atunci acest Guvern interimar Dăncilă ar rămâne în funcție, lucru inacceptabil”, a mai spus președintele.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult