Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Iohannis amenință: Traseiștii politici își vor pierde mandatul

Iohannis amenință: Traseiștii politici își vor pierde mandatul

scris de A.B.
8 afisari

Klaus Iohannis, a declarat miercuri, într-o conferință de presă la Sibiu, că Alianța Creștin Liberală (ACL) va contesta la Curtea Constituțională Ordonanța 55 „de legalizare a traseismului în administrația publică locală”. Liderul PNL și-a avertizat colegii din ACL că își vor pierde mandatul în cazul în care își vor schimba partidul.

Iohannis își atacă proprii colegi.

Iohannis își atacă proprii colegi.

„Împreună cu specialiștii din Alianța Creștin Liberală a fost analizată această ordonanță și pe lângă faptul că noi politic am declarat și considerăm că această ordonanță vine să pregătească un avantaj net pentru candidatul PSD, folosindu-se de majoritatea din Parlament și de faptul că PSD-ul guvernează România, specialiștii noștri consideră că ordonanța este neconstituțională. În acest sens, îi avertizez public pe toți colegii mei din administrația publică locală, aleși, președinți ai consiliilor județene, primari, consilieri județeni, consilieri locali și supleanți pe listele consiliilor, să nu se lase ademeniți și să nu opteze în concordanță cu această ordonanță. Noi, Alianța Creștin Liberală vom ataca toate aceste acte. Vom ataca ordonanța, vom ataca fiecare opțiune a unui ales local în parte”, a afirmat Klaus Iohannis.

El și-a exprimat încrederea că Ordonanța 55 va fi anulată de Curtea Constituțională.

” Îi avertizez pe colegii mei că această ordonanță va fi anulată de Curtea Constituțională și se vor trezi în situația de ilegalitate, care va duce la pierderea mandatului lor. Aceste aspecte de neconstituționalitate sesizate de specialiștii noștri se văd foarte simplu. Este vorba de caracterul temporar al ordonanței care nu tratează pe picior de egalitate pe întreaga durată a mandatului, opțiunea alesului local de a schimba partidul politic. Este vorba, în al doilea rând, de înfrângerea dorinței electoratului, ceea ce am spus mai demult, o bătaie de joc la adresa electoratului, care s-a pronunțat prin votul său, fie direct, în cazul primarului sau al președintelui Consiliului Județean și pe listă pentru consilieri. Lucru foarte grav, în situația în care mai sunt doar puține săptămâni până la scrutinul prezidențial. Se schimbă configurația structurii politice. Este o modificare cu un impact deosebit de puternic și inadmisibil în perioada de pregătire a alegerilor”, a adăugat liderul liberal.

Potrivit președintelui PNL, specialiștii din ACL sunt siguri că vor avea câștig de cauză la Curtea Constituțională, după ce au analizat practica Curții.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult