Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Iohannis, despre confruntare: Un talk-show, nu o dezbatere

Iohannis, despre confruntare: Un talk-show, nu o dezbatere

scris de A.P.
3 afisari

Klaus Iohannis se apără. Candidatul ACL califică întâlnirea televizată de marţi seară cu contracandidatul său Victor Ponta drept „un talk-show, nu o dezbatere pe teme prezidenţiale”.

Iohannis, despre confruntare: Un talk-show, nu o dezbatere

Iohannis, despre confruntare: Un talk-show, nu o dezbatere

Iohannis a anunţat că va merge la dezbaterea de miercuri seară de la postul de televiziune B1. „Da, am confirmat încă de aseară că merg la B1, fiindcă probabil mulţi au fost luaţi prin surprindere de acea dezbatere din seara trecută, poate mulţi nu au au avut ocazia să o vadă. Mi s-a părut în regulă să existe şi o a doua etapă a acestei dezbateri”.

Întrebat dacă va merge şi la dezbaterea de la Antena 3, Iohannis a răspuns: „Asta vom vedea, deocamdată vorbim despre ce se întâmplă în această seară”.

Despre confruntarea de la România TV, Iohannis a spus că „nu i s-a părut interesantă oferta şi de aceea nu a mers”.

Potrivit lui Iohannis, la prima confruntare dintre cei doi candidaţi a câştigat electoratul.

„Am văzut că evaluările sunt diferite, unii consideră că am câştigat puncte, alţii consideră că Ponta a câştigat puncte. Fiecare cu evaluarea lui, dar mie mi s-a părut important să merg la o dezbatere, chit că nu am cunoscut temele, nu am cunoscut formatul emisiunii, fiindcă nu a catadicsit nici Realitatea TV şi nici echipa domnului Ponta să ne transmită şi nouă aceste lucruri. M-am dus din pur respect pentru alegătorii care şi-au dorit această dezbatere”, a comentat Iohannis.

Klaus Iohannis a mai declarat că îşi doreşte în continuare o dezbatere „aşa cum se aşteaptă lumea să fie o dezbatere pentru prezidenţiale”.

„Întâlnirea de aseară a fost un talk-show, nu a fost de dezbatere pe teme prezidenţiale, dar, decât nimic..”, a spus el.

Klaus Iohannis a respins ideea că i s-ar fi întins o capcană.

„Nici nu avea cine să îmi întindă o capcană şi în niciun caz domnul Ponta şi echipa domniei sale nu au cum să îmi întindă capcane. A fost decizia mea, personală, să merg”, a ţinut să menţioneze Iohannis, adăugând că mai apoi şi-a anunţat şi staff-ul şi a făcut anunţul în media şi pe Facebook.

Potrivit lui Iohannis, „nu este admisibil să nu existe o dezbetere”, deşi ar fi fost mult mai bine să existe o dezbatere la care să participe orice alt jurnalist.

„A fost nevoie de o creştere a volumului, pentru că paralel cu mine au vorbit şi domnul Ponta şi domnul Rareş Bogdan, amândoi pe timpul meu”, a mai spus Iohannis, despre momentul în care a ridicat tonul, în timpul dezbaterii.

Întrebat dacă l-a deranjat faptul că a fost întrrupt de premierul Ponta, candidatul ACL a spus că „nu l-a deranjat, dar i s-a părut inoportun”.

„După ce a făcut-o de două-trei ori, am simţit nevoia să arăt că nu aşa se face o dezbatere, la acest nivel”, a mai spus Iohannis.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, la Slatina, că se bucură că liderul PNL Klaus Iohannis a venit marţi la confruntarea electorală, el arătând că este foarte bine că acesta va veni şi în cursul zilei de miercuri la altă dezbatere, întrucât temele de discuţie nu s-au epuizat.

Ponta a fost întrebat de jurnalişti cum i s-a părut prestaţia lui Klaus Iohannis de marţi seară de la prima dezbatere directă organizată de Realitatea TV, el evitând să se pronunţe pe această temă şi spunând: „Nu e normal, am fost doi competitori, dar mă bucur că a venit”.

Solicitat să comenteze faptul că Iohannis va veni la o a doua dezbatere organizată miercuri seară de B1TV, Ponta a spus: „E foarte bine, pentru că nu am reuşit ieri să epuizăm teme importante care ţin de preşedinte, despre politica externă am vorbit puţin, la fel despre raportul între puterile statului sau funcţionarea instituţiilor. Mă bucur că avem ocazia şi azi şi mâine şi vineri să ne prezentăm şi să îmi prezint viziunea mea de preşedinte”.

Pentru campania de la turul II al prezidenţialelor, social-democraţii au propus patru emisiuni, la patru televiziuni de ştiri, iar ACL o dezbatere pe teren neutru.

Marţi seară a avut loc o primă confruntare între cei doi candidaţi, la Realitatea TV, iar miercuri seară aceştia urmează să se întâlnească la B1 TV.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult