Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Iohannis despre posibilitatea fraudării alegerilor prezidențiale

Iohannis despre posibilitatea fraudării alegerilor prezidențiale

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Klaus Iohannis a vorbit în seara de joi despre posibilitatea fraudării alegerilor din 2 noiembrie, precizând că există premisele ca acest lucru să se întâmple.

Iohannis despre posibilitatea fraudării alegerilor prezidențiale (foto:jurnaluldebuzau.ro)

Iohannis despre posibilitatea fraudării alegerilor prezidențiale (foto:jurnaluldebuzau.ro)

„Ce să credem dacă încă din vară, cu Ordonanța 45, Guvernul Ponta a creat premisele turismului electoral, dacă prin Ordonanța 55 a legalizat traseismul politic în administrația publică locală?! Este o problemă care trebuie tratată cu maximă seriozitate și trebuie și observatorii noștri, și simplii cetățeni, dacă observă lucruri stranii, să sesizeze aceste lucruri. Eu cred că suntem într-o situație în care este posibilă fraudarea alegerilor”, a afirmat Klaus Iohannis, la Realitatea TV, într-o emisiune din seara de joi, 30 octombrie. Candidatul ACL la funcția de președinte al României a adăugat că „fraudarea se poate face numai de către cei care au la îndemână pârghiile puterii”, dar și-a exprimat speranța să nu se întâmple asemenea lucruri.

„Eu sper să nu se întâmple, dar PSD, Guvernul Ponta, de luni de zile se manifestă ca și cum ar pregăti o fraudare a alegerilor, au modificat legea și au dat voie la toată lumea să meargă fiecare unde dorește să voteze. Asta se numește turism electoral. Au convins primarii să treacă de la ACL la PSD sau la alte fantome afiliate PSD. Așa ceva s-a întâmplat promițând primarilor bani pentru proiectele publice. Aceste lucruri îmi dau foarte mult de gândit și mă îngrijorează și ar trebui să îngrijoreze pe mulți. Și ar trebui ca oamenii să meargă și să voteze împotriva acestor încercări de a denatura alegerile”, a mai afirmat Klaus Iohannis, potrivit Agerpres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult