Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Iohannis despre stabilitatea globalǎ și pericolul rus

Iohannis despre stabilitatea globalǎ și pericolul rus

scris de Laurentiu Banches
112 Afisari

Candidatul ACL la președinție, Klaus Iohannis, este de pǎrere cǎ Rusia este o amenințare pentru stabilitatea globalǎ.

Iohannis despre stabilitatea globalǎ și pericolul rus (foto:vestic.ro)

Iohannis despre stabilitatea globalǎ și pericolul rus (foto:vestic.ro)

Iohannis vede amenințarea Rusiei drept una realǎ, dar aratǎ că România are trei piloni pe care se bazează politica sa externă din ultimii ani, respectiv Parteneriatul cu SUA, apartenența la UE și la NATO și cǎ atȃta timp cȃt va fi solidarǎ cu acestea, securitatea va garantatǎ pe flancul estic. „Noi, indiferent ce se întâmplă, trebuie să credem în acești piloni și să fim parteneri stabili și serioși și atunci dacă în NATO se hotărăște că de mâine facem acțiunea X, atunci România este obligată în propriul ei interes să facă exact acțiunea X care se hotărăște în NATO, iar dacă UE hotărăște că se adoptă un set de sancțiuni, atunci România în propriul ei interes pentru a avea garantată securitatea pentru anii care vor veni trebuie să fie acolo și să facă exact lucrurile care s-au hotărât”, a spus liderul PNL, ȋntr-un interviu pentru B1 Tv.

Președintele PNL a adǎugat cǎ ” Nu se poate și este inimaginabil să avem altă poziție decât partenerii noștri. (…) Nu poate să existe o siguranță și o stabilitate a României în afara acestor trei parteneriate”, precizȃnd și că relația României cu Rusia este foarte proastă, nu din vina UE, ci din altă vină. „Situația este deteriorată, se deteriorează pe zi ce trece și tot ce putem să facem acum și probabil sau din păcate în următoarele decenii este să încercăm să rezolvăm situația actuală cu partenerii noștri. Deja suntem trecuți mult dincolo de o relație diplomatică”, a menționat Iohannis,  conform Agerpres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS