Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Iohannis îi dă o lovitură lui Ludovic Orban: Deciziile CCR sunt obligatorii

Iohannis îi dă o lovitură lui Ludovic Orban: Deciziile CCR sunt obligatorii

scris de Misu Andrei
74 afisari

Întrebat cum comentează apelul premierului Ludovic Orban de a nu se ține cont de decizia CCR privind neconstituționalitatea instituirii izolării și carantinei, președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că deciziile Curții Constituționale sunt obligatorii.

„Deciziile CCR sunt obligatorii, precum și respectarea legilor și Constituției. Mai mult n-am ce comenta”, a afirmat președintele Klaus Iohannis.

Chestionat de presă cine ar trebui să răspundă pentru că nu a fost asigurat un cadru legal și constituțional pentru măsurile carantinării și izolării, șeful statului a răspuns:

„Aruncarea vinei dintr-o curte în alta nu ajută pe nimeni. Ceea ce se impune acum este accelerarea procedurilor parlamentare ca să avem o lege în vigoare. Nu și-au imaginat probabil parlamentarii în nicio sesiune că o să ajungem într-o situație atât de gravă. Legislația în vigoare pe care am găsit-o este slabă, așa a fost gândită. N-are rost să încercăm să căutăm cine a făcut-o slabă. Rolul nostru este să găsim soluții pentru a o face o legislație modernă, eficientă, aplicabilă și constituțională”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult