Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Iohannis – Ponta şi traficul de influenţă

Iohannis – Ponta şi traficul de influenţă

scris de D.P.
1 afisari

Președintele Klaus Iohannis s-a declarat joi surprins de afirmațiille premierului că mambri PNL ar fi avut întâlniri private cu reprezentanți ai firmei Holzindustrie și că președntele ar fi fost influențat de anumiți liberali atunci când a trimis legea Codului Silvic înapoi în Parlament.

iohannis_otopeni”Recunosc că am luat act cu surprindere de acesta declarație. Arfirmă la televizor tânărul prim-ministru ca ar avea informații de la servicii că oameni din anturajul meu s-au întâlnit cu reprezentanți ai unor procesatori de lemn și că a fost făcut trafic de influenta la nivelul președintelui. Acest lucru este surprinzător și fals. Nu a existat nicio discuție pe această temă. A existat un document pe care ne-am bazat, prin care Consiliul Concurenței ne-a atras atenția că există riscul de infringement. Ni s-apărut un lucru foarte serios. Nu doar președintele, ci și premierul are datoria să vegheza ca legislația românească să fie în concordanta cu cea europeană. Nu a existat niciun indiciu că cineva a intervenit pentru acestă chestiune, nici la mine, nici la nivelul Administrației prezidențiale”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintela a afirmat că a discutat cu organele abiitate să verifice afirmațiile premierului.

”În consecință am rugat organele abilitate sa verfice de ce fel de informații deține premerul, dacă ele se confirma sau nu, daca se confirmă, să se ia măsurile care se impun și dacă nu se confirmă, primul ministru va răspunde pentru aceste afirmații. Insinuarea unui trafic de inluență la nivelul președintelui nu pot fi clasificate ca simple informații ca premierul să fie mai intersant la tv. Sper să nu indice o revenire la logica din campania electorală a candidatului Ponta care a fost la un nivel deosebit de jos”, a mai spus Iohannis.

”De aseară am rugat pe cei de la departamentul juridic din Administrația prezidențială să verifice care este încadrarea acestor afirmații. Este farte gravă afirmația, dacă începem să ne jucăm cu astfel de afirmatii ca în campanie, nu este bine, și cum nu mai sunt în campanie, nu mai tolerez așa ceva. Nu am vorbit cu premierul. Am avut o discutie telefonică cu directorul SRI și l-am rugat să cerceteze cu maximă serozitate aceste afirmații”, a mai spus șeful statului.

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri seară, într-o intervenție telefonică în cadrul eimisiunii ”Ultimul cuânt” de pe B1 TV că președintele Klaus Iohannis a fost influențat de oameni din PNL atunci când a trimis legea Codului Silvic înapoi în Parlament. Ba mai mult, susține acesta, că membri ai acestui partid au avut întâlniri private cu reprezentanți ai firmei Holzindustrie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS