Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Iohannis respinge propunerea pentru ministrul Transporturilor. Reacţia lui Ponta

Iohannis respinge propunerea pentru ministrul Transporturilor. Reacţia lui Ponta

scris de B.C.R
13 afisari

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 15 iulie a.c., Decretul prin care se ia act de demisia domnului Ioan Rus, ministru al Transporturilor, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.

iohannis strategia de aparareDe asemenea, Președintele României a transmis premierului, printr-o scrisoare, decizia de a respinge propunerea de numire a domnului Mihai-Viorel Fifor în funcția de ministru al Transporturilor, întrucât persoana nominalizată nu are expertiza și experiența managerială necesare gestionării domeniului complex al transporturilor. Președintele României a solicitat prim-ministrului desemnarea unei alte persoane care să întrunească condițiile necesare pentru a fi numită în funcția de membru al Guvernului.

Premierul Victor Ponta a precizat, miercuri, că nu a discutat cu președintele Klaus Iohannis despre nominalizarea lui Mihai-Viorel Fifor la șefia Ministerului Transporturilor și consideră că e „o ambiție” respingerea acestuia de către șeful statului.

Și Traian Băsescu respingea, ca să-și facă ambiția. Ieri spunea că lucrăm instituțional, azi îl respinge pe Fifor. CCR a spus că are voie să respingă o dată. Orice altă propunere o voi face, trebuie să o accepte. La CExN, probabil, se va stabili cine va fi. Nu am aflat de la președinte (despre respingerea lui Fifor — n.r.), am aflat de la dvs. (jurnaliștii — n.r.). (…) Mă gândesc că Iohannis e specialist în transporturi”, a declarat Ponta, miercuri, la sediul PSD.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS